Λαρισαίες θύματα διαρροής προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

641

Συμβαίνει καθημερινά. Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια κάθε ηλικίας, βλέπουν να δημοσιεύονται προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο σε πλατφόρμες στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Φωτογραφίες και βίντεο που εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν σε κάποιον πρώην σύντροφό τους, στιγμές που ελήφθησαν με κρυφές κάμερες εν αγνοία τους, απλές φωτογραφίες που υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία και τις μετέτρεψαν σε πορνογραφικές.

Η πρόσφατη υπόθεση του Telegram, όπου μια ομάδα εθελοντών αποκάλυψε 16.500 φωτογραφίες και 6.500 βίντεο γυναικών που διακινούνταν παράνομα σε κλειστά γκρουπ, έναντι χρηματικού αντιτίμου, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

«Στην ομάδα αυτή υπήρχαν φάκελοι με φωτογραφίες από κοπέλες, ανά περιοχή. Δηλαδή, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Ρόδο», λέει στην κάμερα της εκπομπής μια κοπέλα-θύμα αυτής της νέας μορφής εγκλήματος.
«Σοκαρίστηκα με τον αριθμό των γυναικών (ορισμένα ήταν ανήλικα κορίτσια) που δεν γνώριζαν ότι οι φωτογραφίες τους βρίσκονταν εκεί. Κανονίζονταν ομαδικοί βιασμοί με θύματα τα ίδια, διότι γνώριζαν οι χρήστες πού μένουν, διευθύνσεις κανονικά, τις δουλειές τους…» αναφέρει μία κοπέλα-θύμα.

Στην εκπομπή μιλούν γυναίκες που έπεσαν θύματα αυτού του νέου είδους κακοποίησης, δικηγόροι και ειδικοί της κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ