Μαθητές σχολείων «ταξίδεψαν» στο χρόνο μαθαίνοντας για την σπουδαία ιστορία των Φαρσάλων

148

Πλήθος σχολείων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Φαρσάλων για να γνωρίσουν την πλούσια και μακραίωνη ιστορία του τόπου, μέσα από ξεναγήσεις σε σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία.
Από τον θολωτό τάφο, στον Πύργο Καραμίχου και στις Πηγές του Απιδανού, μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από σχολεία των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, με το βοήθεια της ειδικής συνεργάτιδας του Δημάρχου Φαρσάλων, υπεύθυνης για θέματα πολιτισμού κ. Άννας Φλωρά, «ταξίδεψαν» στο χρόνο μέσα από μία μοναδική ιστορική διαδρομή.
Μία διαδρομή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Φαρσάλων να αναδείξει την μακραίωνη ιστορία της περιοχής. Ο Δήμος Φαρσάλων γνωρίζοντας ότι οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τόπους που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους, αναδεικνύει την περιοχή των Φαρσάλων ως προορισμό με ιδιαίτερη μορφωτική και ιστορική αξία.
Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε η εκπαιδευτική κοινότητα, το πρόγραμμα ξεναγήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ