Με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης συμμετέχει ο Δήμος Τεμπών στην εθνική εκστρατεία ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023

1135

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους θεσμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Δήμος Τεμπών έχοντας θέσει ως στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για την μετακίνησή τους, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενεργά έχοντας ως αρωγό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όμως, ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.) στον Δήμο Τεμπών δεν άρχισε στην ώρα του, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην περιοχή του δήμου.
Έτσι, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.
Με μαθητές του δημοτικού σχολείου Πυργετού, ξεκίνησαν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τόσο οι μικροί μας φίλοι, όσο και οι γονείς τους, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ «ΤΡΙΛΙΖΑ», πραγματοποίησαν ποδηλατάδα, καθοδηγούμενη από την κα Μαρία Αδάμου.
Τη Δευτέρα το πρωί οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων και στη συνέχεια στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τη γυμνάστρια και zumba instructor κ. Νατάσα Αλεξάνδρου για το τι σημαίνει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για τα οφέλη της και συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές κινητικότητας . Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, σνακς και αναψυκτικά.
«Σε μια εποχή κατά την οποία η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Στόχος μας, η ενσωμάτωση και η εφαρμογή περιβαλλοντικών και βιώσιμων πολιτικών, η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η χρήση ποδηλάτων, ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης αναμφίβολα μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Είναι στο χέρι μας να κινούμαστε οικολογικά επιτρέποντας στο περιβάλλον να “αναπνεύσει” τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

_autotone

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ