Με επιτυχία ο 9ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα

524

Από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας και με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου, ο 9ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα δίνοντας βροντερό παρών στον αγώνα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων.

Η αρχή έγινε με τον παιδικό / εφηβικό αγώνα όπου παιδάκια έτρεξαν από το άγαλμα του Ιπποκράτη και τερμάτισαν στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Την εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων του αγώνα έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός και των 3χλμ ο σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων για θέματα αθλητισμού Γιάννης Αλεξούλης.

Ο πρώτος αθλητής που έφτασε στον τερματισμό των 10χλμ ο Τυρναβίτης αθλητής Τσικούρας Νίκος του ΑΟ Γλυφάδας, με χρόνο 33:05 και ακολούθησε ο Βολιώτης Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 34:12 και στην τρίτη θέση ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Μαλάϊ μαζί με τον Χρήστο Παλούκη με χρόνο 36:57, ενώ στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Καρδιτσιώτισα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με χρόνο 39:37, στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ελευθερίου Βασιλική Μαρία με 41:02 και 3η η Πολυχρονίδου Αντιγόνη με 43:20.

Στον αγώνα πήραν μέρος συνολικά περισσότεροι από 1600 αθλητές και αθλήτριες.

Ενώ λίγο αργότερα στις 11:15 δόθηκε η εκκίνηση του Fun Run 3χλμ με τερματισμό στο Α Αρχαίο θέατρο.

Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον 9ο Ιπποκράτειο αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες πέρασαν στην διαδρομή μπροστά από τα ιστορικά μνημεία και τον ποταμό σύμβολο της πόλης τον Πηνειό. Να σημειωθεί οτι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής ο οποίος τερμάτισε είναι 82 ετών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλης Γούλας δήλωσε τα εξής: «Ο Ιπποκράτειος αγώνας δρόμου είναι θεσμός και κάθε χρόνο μεγαλώνει. Φέτος οι συμμέτοχες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή στο fun run τον αγώνα των 3 χλμ που διοργανώσαμε για 2η φορά. Ευχαριστούμε την περιφέρεια Θεσσαλίας το Δήμο Λαρισαίων τους μεγάλους χορηγούς.»

Ραντεβού στον «10ο Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου το 2019»

Πηγή: ifarsala.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here