Με κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Κόκκινη γραμμή με την Λάρισα» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet

252

Με κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Κόκκινη γραμμή με την Λάρισα» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, αναφέρεται στις συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που ξεκινούν εκ νέου σήμερα, στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «κρίσιμη» τη συνάντηση που πραγματοποιείται μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, επισημαίνοντας πως: «ξεκινάει η αιγαιοπελαγίτικη άνοιξη στην Άγκυρα» και το ρόλο των στρατηγείων σε Λάρισα και Εσκί Σαχίρ, που θα διατηρόύν μεταξύ τους άμεση γραμμή επικοινωνίας.

hurriyet__1_

«Συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών με στόχο να ανοίξει μια νέα σελίδα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Καθώς οι αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας συναντώνται μετά από τρία χρόνια και εννέα μήνες, στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως η αποτροπή της ενόχλησης μεταξύ πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων στο Αιγαίο και «κόκκινη γραμμή» μεταξύ των αρχηγείων» αναφέρει η Hurriyet.

123
Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για τις προτάσεις που θα συζητήσουν οι δύο πλευρές και θέματα στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο των ΜΟΕ, όπως :

– Nα υπάρχει απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πολεμικών πλοίων των δύο χωρών στο Αιγαίο.

– Να μην πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη της μίας χώρας σε χαμηλό ύψος επάνω από τα πολεμικά πλοία της άλλης.

– Να μην παρενοχλούν τα πολεμικά αεροσκάφη της μιας χώρας τα πολεμικά πλοία της άλλης, με οποιονδήποτε τρόπο.

– Να αποφεύγουν τα πολεμικά πλοία τους επικίνδυνους ελιγμούς.

«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Άγκυρα σήμερα, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βίλνιους στις 13 Ιουλίου, όπου αποφάσισαν να ανοίξουν μια νέα σελίδα» σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που το πρωτοσέλιδό της δεν περνάει απαρατήρητο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ