Μετεγκατάσταση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Δήμητρα»

367

Πώς σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η σύγχρονη επιχείρηση, ο εργαζόμενος ή/ και ο κάθε πολίτης μπορούν να θωρακίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κινούνται παράλληλα με τις σύγχρονες «προκλήσεις»;
Ο τρόπος είναι απλός! Η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων είναι η απάντηση! Η ζήτηση για τεχνολογικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και υψηλότερες γνωστικές δεξιότητες θα αυξηθεί. Γνωρίζουμε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι πράσινες ενέργειες μεταμορφώνουν τον κόσμο της εργασίας και το σημερινό εργατικό δυναμικό θα πρέπει με την σειρά του να αποκτήσει τόσο νέες δεξιότητες όσο και να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα καθώς αναδύονται νέα επαγγέλματα! Οι νέες δεξιότητες θα βοηθήσουν την λειτουργία όλων μας μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, τη συνεχή προσαρμογή μας στους νέους τρόπους εργασίας και στα νέα επαγγέλματα καθώς συμβάλλουν σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.
Καθώς η εποχή μας απαιτεί υιοθέτηση στρατηγικών και μεθόδων που ωθούν σε καινοτομία, εξωστρέφεια και διαχρονικότητα, βασική μας επιδίωξη αποτελεί το να επενδύσουμε σε νέες σύγχρονες υποδομές (κτιριακές και ψηφιακές) αξιοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας που από την μια θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε τη δυναμική μας εξέλιξη στους τομείς της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης και από την άλλη να προσφέρουμε υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, του ανθρώπινου δυναμικού, με ενίσχυση της καινοτομίας στην εκπαίδευση και διάχυση στις επιχειρήσεις της περιοχής μας των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με κλαδική και περιφερειακή εξειδίκευση.
Πιστοί στην πεποίθησή μας ότι η εξέλιξη απαιτεί αλλαγές, υιοθετώντας νέα μοντέλα οργάνωσης, προχωράμε στην μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών μας και των υπηρεσιών τηλεκατάρτισης σε νέο κτήριο επί της οδού Φαρσάλων 170 στη Λάρισα και των χώρων της δια ζώσης εκπαίδευσης και του ΙΕΚ σε δεύτερο κτήριο επί της οδού Ηλιοδώρου 4 στην Τρίγωνη Πλατεία στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, ώστε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.
Πιο συγκεκριμένα, προχωρούμε στον διαχωρισμό των δομών του ΚΕΚ και του ΙΕΚ που μέχρι στιγμής συστεγαζότανε στο κτίριο της οδού Παλαιολόγου 19 έναντι του ΟΣΕ και δημιουργούμε ουσιαστικά δύο (2) νέες οντότητες, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις που θα μπορούν να υποστηρίξουν την εξειδικευμένη στόχευση της έκαστης δομής, αξιοποιώντας πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν το διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, ενισχύοντας εμπράκτως την καινοτομία στην εκπαίδευση.
Αποσκοπούμε στη ψηφιακή αναβάθμιση των νέων δομών μας, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ψηφιακές απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, σχεδιάζοντας κατά προτεραιότητα, την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών ψηφιακού μετασχηματισμού που συνεισφέρουν σε μία εξωστρεφή, καινοτόμα, ανταγωνιστική, παροχή υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στο να επενδύσουμε στους δυο (2) αυτούς νέους χώρους, προέκυψαν από την ανάγκη ενσωμάτωσης των συνεργατών και των εκπαιδευόμενων σε νέα, υπερσύγχρονα περιβάλλοντα όπου η ανάπτυξη και εσωτερική τους προαγωγή σε συνδυασμό με τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό της επιχείρησης μας, να ακολουθούν τις επιταγές της νέας απαιτητικής ψηφιακής πραγματικότητας.
Το νέο κτήριο της οδού Φαρσάλων, θα αποτελεί ένα Κέντρο Καινοτομίας, που θα αξιοποιεί και να αναδεικνύει τις εφαρμογές της ψηφιακής καινοτομίας στους τομείς της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Η δομή, οι υπηρεσίες και ο τρόπος λειτουργίας του θα βασιστούν στην υιοθέτηση εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας, της υπερυπολογιστικής, της τεχνητής νοημοσύνης, της κυβερνοασφάλειας, ώστε να παρέχει δυνατότητες εκπαίδευσης στις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες και στην χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών.
Παράλληλα, στηριζόμενοι σε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό μας όραμα που έχει στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης, χωρίς αποκλεισμούς, δημιουργήσαμε στην Τρίγωνη Πλατεία στην καρδιά της πόλης της Λάρισας για λογαριασμό του ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ», ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης (επί της οδού Ηλιοδώρου 4), μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε επίπεδο εκπαιδευτικών, εργαστηριακών και ψηφιακών εγκαταστάσεων και υποδομών, όπου θα παρέχονται εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, υιοθετώντας καινοτόμες τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων, που με την υποστήριξη των ψηφιακών τεχνολογιών θα ενισχύσουν τις παιδαγωγικές μας μεθόδους και τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Επιπλέον, μέσα από τον σχεδιαζόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό, θα καταστεί ικανή η επιχείρησή μας να παρέχει τις “παραδοσιακές διοικητικές υπηρεσίες” υποστήριξης των εκπαιδευομένων μας, των σπουδαστών μας και κατά προέκταση των οικογενειών τους, άμεσα, ολοκληρωμένα, αποτελεσματικά και προπαντός με ασφάλεια.
Θεωρούμε λοιπόν, πως μέσα από αυτή την επένδυση θα αυξηθεί η δυνατότητα πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας στην κατάρτιση για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την αντιμετώπιση των ελλείψεων στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό των επιχειρήσεων της περιφερειακής ενότητας Λάρισας και της Θεσσαλίας εν γένει. Το χάσμα δεξιοτήτων, είτε είναι διαγενεακό, είτε αποτέλεσμα εκπαίδευσης, είτε λόγω επαγγέλματος, εγκυμονεί κινδύνους και είναι εξαιρετικά κρίσιμο να γεφυρωθεί με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των επιπέδων, για την ουσιαστική ανάπτυξη και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα περιθωριοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος, με τις αναφερόμενες επενδύσεις από την η εταιρία μας θα επιτευχθεί, η αύξηση της συνολικής πιστοποιημένης δυναμικότητας του εκπαιδευτικού μας οργανισμού κατά 44%, με αποτέλεσμα από 235 άτομα που είναι σήμερα, να φτάσει στα 338, αναβαθμίζοντας έτσι και την επιχειρησιακή μας δυναμική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ