Μετεωρολόγος για Θεσσαλία: «Ψεκάσαμε τα σύννεφα πριν από 4 μέρες»

1593

Ο μετεωρολόγος ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού, Γιώργος Φαραζούλης, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως η τροποποίηση του καιρού δεν είναι μια «συνωμοσιολογία» αλλά είναι μια μέθοδος που δοκιμάζεται τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Αποκάλυψε μάλιστα πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στην Ελλάδα και εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία κλπ), καθώς και της Θεσσαλίας.

«Ψεκάζουμε τα σύννεφα συνέχεια. Τελευταία φορά που ψεκάσαμε ήταν πριν 4 μέρες», είπε, αναφέροντας επίσης πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ, έναν οργανισμό που είναι εποπτευόμενος από το υπουργείο Γεωργίας.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να γίνει κάποιο λάθος και να προκληθεί ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως μια καταρρακτώδης βροχή, ο κ. Φαραζούλης τόνισε πως εάν γίνονται όλα όπως πρέπει δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά… Απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιόνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις», υπογράμμισε.

Πηγή: trikalaola.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ