Μισθώνει οικόπεδα ο Δήμος Αγιάς για πάρκινγκ στα παράλια – Γκουντάρας: Το αυτοκίνητό δεν μπορεί να είναι δίπλα στην ομπρέλα

564

Παράλληλα με την εξέλιξη των έργων ανάπλασης τμήματος του παραλιακού άξονα, του Δήμου Αγιάς, προχωρά και η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε άδεια οικόπεδα του παραλιακού οικισμού Βελίκας, αλλά και σε τμήματα της παραλιακής οδού, κατά μήκος του δρόμου, πλην αυτών που περιλαμβάνει το έργο ανάπλασης.

«Προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης που παρουσιάζεται έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες στα παράλια, δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης…» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας και ειδικότερα σημειώνει τα εξής: «Δημιουργήσαμε χώρο στάθμευσης 100 θέσεων σε μισθωμένο οικόπεδο στη Βελίκα, απέναντι από τον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης κι άλλων άδειων οικοπέδων για μίσθωση, προκειμένου να διαμορφώσουμε αντίστοιχα πάρκινγκ για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες και τους κατοίκους του οικισμού».
Εκτιμούμε ότι η δημιουργία χώρων στάθμευσης στον οικισμό της Βελίκας, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες του παραλιακού μετώπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τουριστικής αιχμής, με γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, θα αποτρέψει φαινόμενα παράνομης και άναρχης στάθμευσης από την πλευρά της θάλασσας».
Για τη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε σε πολλούς επισκέπτες των παραλίων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με σωρεία κλήσεων που βεβαιώθηκαν για παράνομο παρκάρισμα, ο κ. Γκουντάρας επισημαίνει ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να διαμορφωθούν νέοι χώροι στάθμευσης, εκτός αυτών που περιλαμβάνονται στα έργα ανάπλασης στη Βελίκα, οι οποίοι, όμως, δεν θα είναι… δίπλα στο κύμα!
Σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα, «η παραλία και τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης. Θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας ότι το αυτοκίνητό του δεν μπορεί να είναι δίπλα στην ομπρέλα του!
Θα πρέπει να σεβαστούμε την παραλία και να συμμορφωθούμε με βασικούς κανόνες.
Οι χώροι στάθμευσης σε μισθωμένα οικόπεδα, σε απόσταση πενήντα ή εκατό μέτρων από την παραλία, δίνουν τη λύση και τη διέξοδο στους επισκέπτες να βρουν αμέσως κάπου να παρκάρουν, χωρίς να εμποδίζουν…».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα, ο Δήμος Αγιάς προχωρά και στη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων κατά μήκος του κεντρικού παραλιακού δρόμου και συγκεκριμένα στο τμήμα που πριν λίγα χρόνια η Κτηματική Υπηρεσία απαίτησε από ιδιοκτήτες οικοπέδων να ελευθερώσουν χώρο αιγιαλού, υποστηρίζοντας ότι τον κατέχουν παράνομα.
Στον χώρο, λοιπόν, που ελευθερώθηκε, καθώς πολλοί συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας, θα γίνουν διαγραμμίσεις και θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγιάς ανακοίνωσε δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για τη μίσθωση ακινήτων (γηπέδων), που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων στην παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα στον οικισμό της Βελίκας της Κοινότητας Μελιβοίας της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς και ειδικότερα από τη θέση «Ρέμα Ηλεκτρολόγων» μέχρι τη θέση «Βραχάκια».
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε έτη, με ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος, όπως αυτό θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων, μετά από επιτόπια έρευνα του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και θα αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Το μίσθωμα συμφωνείται να παραμείνει σταθερό.
Σύμφωνα με τον Δήμο Αγιάς: «Η περιοχής αναφοράς, ήτοι του οικισμού της Βελίκας από τη θέση «Ρέμα Ηλεκτρολόγων» μέχρι τη θέση «Βραχάκια», η παραλιακή ζώνη που αναπτύσσεται κατά μήκος του κεντρικού παραλιακού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Αγιοκάμπου-Κ. Σωτηρίτσας-Βελίκας χωρίζεται σε τρία τμήματα (περιοχές αναφοράς) και σε κάθε ένα εκ των οποίων αναζητείται κατάλληλη έκταση (γήπεδο) για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στον οικισμό της Βελίκας.
Στην αποκλειστική περίπτωση που δεν βρεθούν ενιαία γήπεδα/οικόπεδα μεγάλης έκτασης, δηλαδή έκτασης από 2,5 στρ. έως 4 στρ., γίνονται αποδεκτά και γήπεδα μικρότερης έκτασης – από 500 τ.μ. έως 2,5 στρέμματα.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Οι προσφορές ενδιαφέροντος αποστέλλονται στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου του Δήμου Αγιάς (Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 1, Κεντρική πλατεία Ελευθερίας, Αγιά Λάρισας, Τ.Κ.: 400 03) και παραδίδονται στη συνέχεια στην αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει αν τα προσφερόμενα ακίνητα είναι κατάλληλα για τη χρήση που προορίζονται και εάν πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές της διακήρυξης. Θα συνταχθεί δε για τον σκοπό αυτόν Έκθεση αξιολόγησης – εκτίμησης, εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη των προσφορών.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγιάς, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Αθ. Μπαρτζώκα και Ε. Ντουλούλη, Τηλ.: 2494-350.113/114, Fax: 2494-023.783).

Της Λένας Κισσάβου

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ