Μητέρα της Κλαούντια: “Έχουμε στοιχεία που θα αφήσουν πολλούς άφωνους”

314

Η μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια τόνισε ότι έχουν στοιχεία που θα αφήσουν πολλούς άφωνους

Μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα στη Λάρισα, η μητέρα της Κλαούντια Λάτα, της νεαρής που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις προσπάθειες των συγγενών να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Ήθελα απλώς να διαμαρτυρηθώ σιωπηλά, όχι να προκαλέσω ένταση σε γονείς που καμάρωναν τα παιδιά τους να παρελαύνουν. Μέσα μου, όμως, είχα πολύ έντονα συναισθήματα διότι στον ίδιο δρόμο, αριστούχος και πάντα σημαιοφόρος, παρήλαυνε και η δική μου κόρη κάποτε. Σε αυτά τα παιδιά που χάθηκαν άδικα αξίζει μία πατρίδα που θα τα δικαιώσει, τους αξίζει να τους αναφέρει ως δικαιωμένους η ιστορία. Είμαι σίγουρη ότι ο αρμόδιος ανακριτής θα κάνει τόσο καλά τη δουλειά του, που θα ανοίξουν κι άλλα στόματα όσον αφορά την υπόθεση», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, η κ. Λάτα αναφερόμενη στα περί μπαζώματος στο σημείο του δυστυχήματος,. ισχυρίστηκε ότι γερανοί επί πέντε ημέρες λειτουργούσαν στο χώμα και την 6η μέρα αποφάσισαν να βάλουν τσιμέντο.

«Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι κόμματα της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται εμάς τους γονείς των θυμάτων, και τον πόνο μας. Συγγνώμη αλλά αυτά είναι γελοιότητες. Κανείς δεν μας εκμεταλλεύεται. Δεν έχει γραμματέα να του δείξει φωτογραφίες και αποδεικτικά στοιχεία; Επί πέντε ημέρες οι γερανοί πατούσαν κανονικά στο χώμα και λειτουργούσαν. Το τσιμέντωμα δεν έγινε παρά μόνο την 6η μέρα. Η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση είναι τόσο φανερή, που δε χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς για να τη δει. Οι γονείς έχουμε συλλέξει τόσα αποδεικτικά στοιχεία, που όσοι τα δουν θα μείνουν άφωνοι», πρόσθεσε.

Τέλος, απηύθυνε ανοιχτό αίτημα προς τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία: «Είδα την κατάθεση του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή. Ήταν φανερό ότι έπεφτε σε αντιφάσεις. Μπορούσε να το καταλάβει κι ένα μικρό παιδί. Έλεγε ότι ‘υπήρχε πρόβλημα αλλά τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα’. Είπε αυτά, αντί να πάει στην Εξεταστική επιτροπή, να σιωπήσει και να πει μόνο ‘Συγγνώμη που δεν έκανα το καθήκον μου’».

«Εάν πια επιμένει τόσο πολύ ότι έχει δίκιο, ας ζητήσει άρση της βουλευτικής του ασυλίας να καταθέσει στο δικαστήριο ένορκα και με το χέρι στο Ευαγγέλιο», είπε ξεσπώντας η Άλμα Λάτα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ