Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Αρωγός στην Τουριστική Ανάπτυξη της Θεσσαλίας

1103

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας με στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε με πρωτοβουλία της Σχολής Τουρισμού ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023». Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, ο ΣΘΕΒ, Ενώσεις Ξενοδόχων των Ν. Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, καθώς και πολλοί φορείς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια του campus στη Λάρισα κα. Ελίζα Κωνσταντινίδου και την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια κα. Έλενα Μπάρδα, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Dean της Σχολής Τουρισμού, κ. Θεόδωρος Μπενετάτος. Οι εισηγητές του Κολλεγίου εστίασαν στην παγκόσμια τουριστική αγορά, η οποία παρότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στη μετά covid εποχή, ταλανίζεται από σημαντικά προβλήματα με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Ο κ. Μπενετάτος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί στη προτεραιότητα στη σύγχρονη εποχή, τόσο σε θέματα προσέλκυσης όσο και εκπαίδευσης του ήδη υπάρχοντος. Το Μητροπολιτικό Kολλέγιο στη Λάρισα προσφέρει μέσα από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ποιοτικές λύσεις προς την αγορά και την κοινωνία, ενώ συνεργαζόμενο με πάνω από 200 επίλεκτες επιχειρήσεις και 40 ομίλους τουρισμού, παρέχει πληθώρα επιλογών στους νέους για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία με τον καλύτερο τρόπο».

Ειδική μνεία έγινε, επίσης, στις εταιρικές εκπαιδεύσεις που πραγματοποιεί το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε ξενοδοχεία και οργανισμούς, μέσα από προγράμματα της Σχολής Τουρισμού και του Global Unviversity Hub, καθώς και στις από κοινού ερευνητικές δράσεις που υλοποιεί το C.I.R.T. (To κέντρο Διδασκαλίας, Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει θεσπίσει) με διάφορους φορείς.

Η Ημερίδα ανέδειξε σημαντικά προβλήματα του κλάδου σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισής τους, ενώ επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αξία αυτού του είδους των συναντήσεων, ώστε να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει bachelors, masters & diplomas σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια: Ecole hôtelière de Lausanne (EHL), Oxford Brookes University και Queen Margaret University. Τα παρεχόμενα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών ανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης – EURHODIP, καθώς και του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού – ΕΛΙΤΟΥΡ. Παράλληλα, αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute – AHLEI στην Ελλάδα

 Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ