Μουσικοί από όλη τη Θεσσαλία διαμαρτυρήθηκαν στη Λάρισα

46

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 μουσικοί από όλη τη Θεσσαλία με τα σωματεία μας, πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στην Λάρισα.
Βρεθήκαμε εδώ για να παλέψουμε για την επιβίωση και τα δικαιώματά μας! Μετά από την ακύρωση όλων των πανηγυριών, τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικά συναυλιών και άλλων θερινών εκδηλώσεων, με απόφαση της κυβέρνησης στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας κλείνουν στις 12 το βράδυ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που πρακτικά παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου τη μπουκιά που του έδωσαν. Αυτή η δύσκολη κατάσταση έχει σαν τελευταίο τροχό εμάς τους εργαζόμενους μουσικούς. Όσες επιχειρήσεις προσέλαβαν συναδέλφους αυτό το διάστημα, ακυρώνουν τη δουλειά ή ρίχνουν τα μεροκάματα στο μισό μετά τις αλλαγές στο ωράριο.


Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ζει στη φτώχεια και την ανέχεια. Με τα ελλιπή κριτήρια που τέθηκαν για όλους τους εργαζόμενους μέσα στην πανδημία, έμεινε μεγάλο κομμάτι και του δικού μας κλάδου χωρίς επιδότηση, ταυτόχρονα άλλοι χάνουν τα ελάχιστα μεροκάματα που με δυσκολία κατάφεραν να κλείσουν για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Αναρωτήθηκε κάποιος αρμόδιος πως ζούμε από τον Μάιο μέχρι σήμερα; Από τον Ιούνη και μετά αυτό που κυριαρχεί είναι μονάχα η αβεβαιότητα. Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση του κλάδου μας. Τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, δεν θα σκύψουμε όμως το κεφάλι όταν ισοπεδώνεται η ζωή μας. Έχουμε πληγεί πολύ νωρίτερα από την 1η Μαρτίου 2020, η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις!


Απαιτούμε να αναγνωριστούμε ως πληττόμενος κλάδος και να δοθεί άμεσα λύση στα παρακάτω ζητήματα επιβίωσης:
1. Να διασφαλιστεί η αξιοπρεπή διαβίωση όλων των συναδέλφων. Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε Ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ.


2. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
3. Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.
Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών (Λάρισα)
Πανθεσσαλικό Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» (Βόλος)
Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου & Μουσικοί Καρδίτσας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here