“Να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ το κόστος του διαγνωστικού τεστ για τον κορωναϊό, ΤΩΡΑ!!!”

448

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, επισημαίνει τη δυσλειτουργία και το κενό του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τη μη συνταγογράφηση του διαγνωστικού τεστ με την μέθοδο PCR για τον COVID-19 και κατ’ επέκταση τη μη κάλυψή του, όπως γίνεται με τις υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις.
Αυτό αποτελεί, σε καιρό μάλιστα πανδημίας, απαξίωση για τους ασφαλισμένους του, που όλα τα χρόνια έχουν χρυσοπληρώσει με τις εισφορές τους την περίθαλψη τους.
Το γεγονός επίσης αυτό, αναστέλλει την αναχαίτιση της ροής προς τα νοσοκομεία αναφοράς καθόσον οι γιατροί της ΠΦΥ δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την διάγνωση των περιστατικών τους, ώστε σε περίπτωση μάλιστα ελαφριάς νόσησης, αντί οι ασθενείς να μένουν στο σπίτι απευθύνονται στα Νοσοκομεία.
Επιπρόσθετα, το τεστ διάγνωσης για τον COVID-19 συμπεριλαμβάνεται στον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών και θα πρέπει ο ασθενείς να είναι νοσηλευόμενος τουλάχιστον για 48 ώρες στο νοσοκομείο έως ότου βγουν τα αρνητικά αποτελέσματα. Η παραμονή του αυτή όμως, εγκυμονεί κινδύνους για διασπορά του ιού στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους ασθενείς της κλινικής, όπως άλλωστε επισημαίνουν γιατροί του χειρουργικού τομέα και εργαστηριακοί του Π.Γ.Ν.Λ. με έγγραφό τους προς τον Σύλλογό μας.
Χώρια δε που τα εργαστήρια των νοσοκομείων, αυτή την περίοδο, δέχονται μεγάλη πίεση και έχουν όρια αντοχής του προσωπικού και επάρκειας αντιδραστηρίων.
Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να δρομολογήσουν άμεσα την κοστολόγηση του παραπάνω τεστ, αφενός μεν για την ταχύτερη διάγνωση και αφετέρου για την οικονομία κλίμακας, λόγω πολυήμερης νοσηλείας των ασθενών (ογκολογικών κ.λπ.).
Καλούμε, επίσης, τον ΠΙΣ να ενεργήσει το συντομότερο δυνατόν για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος.
Για τον ΙΣΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ