Ο Δ. Κουρέτας για την ανάπτυξη εμβολίων σε χρόνο ρεκόρ κατά του νέου κορωνοϊού

523

Με μία ανάρτηση στο Facebook ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, μας ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊου.

“Σε χρόνο-ρεκόρ για τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα εταιρείες από τέσσερις διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία και Κίνα) φέρεται να έχουν αναπτύξει εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό (COVID-19) καθώς έχουν λάβει επισήμως άδεια για την έναρξη των τελικών κλινικών δοκιμών, οι οποίες προγραμματίζονται σε 4-6 εβδομάδες αναλόγως την εταιρεία!
Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις των ειδικών για το χρονοδιάγραμμα των πρώτων εμβολίων ήταν συντηρητικές ως εξαιρετικά επιφυλακτικές, φέρνοντας τα πρώτα εμβόλια στα φαρμακεία σε 12 μήνες στα μέσα του 2021, φαίνεται πως οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο για την πραγματοποίηση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους και την έγκριση των εμβολίων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιταχύνοντας κάθε στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης, δοκιμών και παραγωγής εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα.
Το μεγαλύτερο δέλεαρ είναι η αξία της παγκόσμιας αγοράς των εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, που αγγίζει τα 35 δισεκατομμύρια δολλάρια, σύμφωνα με αναλυτές της Γουόλ Στρήτ.”

https://www.facebook.com/dimitris.kouretas.3/posts/10221502183728642

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ