Ο Δήμαρχος Τεμπών αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού

402

Με νέα δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού, τονίζει:
«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες
Μετά τα χθεσινά ανακοινωθέντα, προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, η χώρα μπήκε σε μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη κατάσταση. Κινούμενοι σ΄ αυτό το πνεύμα και προκειμένου να προστατεύσουμε τους κατοίκους του δήμου Τεμπών και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες, η δημοτική Αρχή με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι σε όλους και για την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωράει στη λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων:
1ον Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις υπηρεσίες και τις δομές του δήμου, εκτός αν υπάρχει απόλυτη και επείγουσα ανάγκη. Eιδάλλως, να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του δήμου Τεμπών τηλεφωνικά, με SMS , με email ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσον.
2ον Όλες οι υπηρεσίες του δήμου Τεμπών και οι επιχειρήσεις, εκτός της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών, θα συναλλάσσονται με το κοινό από τις 10:00΄ π.μ. έως τις 13:00΄ μ.μ., μέτρο που θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
3ον Αναστέλλεται η αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης (Γ΄ τρίμηνο 2019), για αποφυγή συνωστισμού κατά την εξόφλησή τους στα γκισέ των ταμείων. Συνιστούμε τους πολίτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με την ΔΕΥΑ να τις πραγματοποιούν με ηλεκτρονικά μέσα.
4ον Μετά από σύσκεψη με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιούνται για επείγοντα και μόνο θέματα, διά περιφοράς.
5ον Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους εργαζομένους στην καθαριότητα.
6ον Καλούμε και επισημαίνουμε στους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στις παιδικές χαρές και σε αθλητικούς χώρους. Μένουμε όλοι σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε.
Ως Δήμαρχος Τεμπών θέλω να τονίσω ότι η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και όλοι μας θα κριθούμε από την ατομική, αλλά και τη συλλογική συμπεριφορά μας. Εάν σεβόμαστε τον εαυτό μας και θέλουμε να προστατεύσουμε τους φίλους, τους εργαζομένους, τους συγγενείς μας και τη δημόσια υγεία οφείλουμε όλοι μας, Αρχές, φορείς και πολίτες, να συνεργαστούμε και να τηρήσουμε όσο γίνεται πιο πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Έτσι, θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες αυτού του «Αρμαγεδδώνος», που ονομάζεται κορονοϊός. Τέλος, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αν χρειαστεί θα λάβουμε και επιπλέον μέτρα τα οποία και θα ανακοινώσουμε έγκαιρα.
Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε κατ΄ ευχήν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ