Ο κορονοϊός «πνίγει» και το Φεστιβάλ Πηνειού

519

Προς ματαίωση ή αναβολή του Φεστιβάλ Πηνειού, που συνήθως γίνεται το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στις όχθες του ποταμού, οδηγούμαστε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λόγω του κορονοϊού.

Κι αν μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από τον Δήμο Λαρισαίων, αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που σχετίζονται με τα οικονομικά ζητήματα.

Πριν δύο ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας επικύρωσε την διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Πρόκειται για την 7η αναμόρφωση καθώς προηγήθηκαν άλλες έξι μέσα στο 2020 (31 Ιανουαρίου, 6, 17 και 27 Φεβρουαρίου, 12 Μαρτίου και 7 Απριλίου οι προηγούμενες).

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται σ’ αυτήν, στην προσπάθεια για μείωση εξόδων αφαιρούνται συνολικά 50.000 ευρώ από τον προγραμματισμό για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Φεστιβάλ Πηνειού. Στην ίδια αναμόρφωση καταγράφονται έξοδα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού (απολυμαντικά, υπάλληλοι για την περιοχή της Νέας Σμύρνης κ.ά.) σαφώς πιο σημαντικά αυτήν την περίοδο. Αν συνυπολογιστεί πως έχει «παγώσει» κάθε σχεδιασμός γύρω από τη διοργάνωση, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως φέτος δεν θα κατηφορίσουν προς την Πηνειό οι πολίτες όπως άλλες χρονιές.

Ως απόφαση (ματαίωσης, αναβολής ή μετατροπής) φαντάζει απολύτως δικαιολογημένη καθώς το διάστημα των δύο μηνών είναι πολύ μικρό για να έχει ξεπεραστεί όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε. Στην Ευρώπη ματαιώνεται η μία μετά την άλλη εκδήλωση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ακύρωσης του «Oktoberfest», της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες.

Το Φεστιβάλ Πηνειού μπορεί να μην συγκρίνεται σε μέγεθος με μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης όμως για την πόλη ήταν μια γιορτή που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, αφού είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αξίζει μόνο να θυμίσουμε πως πέρυσι ήρθε στη Λάρισα για τη γιορτή αυτή, ένας μουσικός που έχει κερδίσει δύο Γκράμι, ο Fantastic Negrito.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ