Ο Λαρισαίος υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν ξανά – ΦΩΤΟ

1388

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος…στην ψυχή, αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα. Και το πέτυχε.

Δεν είναι κάτι καινούργιο τα ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν και πάλι, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με συμπληρωματικά ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό).

9

Ωστόσο, αυτά στοιχίζουν πολλά λεφτά και τα αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν κάποιους απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια δίχως επιδότηση από το κράτος, δε θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό καροτσάκι.

10

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήρθε να δώσει λύση ο κ. Τζιγκούρας, που συνδέει σωλήνες, βάζει ρόδες, συμπληρώνει ιμάντες, βάφει εάν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφότου πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και εντός 3 μόλις ωρών, ένα καροτσάκι το οποίο το βοηθά να ζήσει και πάλι αξιοπρεπώς.

11

«Χρησιμοποιώ υλικά της δουλειάς μου και τα συνδυάζω με κάποια εξαρτήματα για ποδήλατα ή skateboards», δηλώνει ο κ. Τζιγκούρας. Το εγχείρημα ονομάζεται +2feet.

12

Το κόστος για τα υλικά μπορεί να αρχίζει από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τα 200 ευρώ.

13

14

Εντούτοις, εάν κάποιος έχει ένα σκυλάκι στην οικογένειά του το οποίο έμεινε ανάπηρο και αναζητά λύση, ο κ Τζιγκούρας εφόσον ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το κόστος, μπορεί να επενδύσει με ακόμα καλύτερα υλικά την κατασκευή του, όπως αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες για την απόλυτη άνεση του σκύλου.

15

16

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κρίσης αξιών, της ηθικής κρίσης, όπου όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν, όπου ορισμένοι δεν σέβονται τη ζωή (ζώων ή και συνανθρώπων μας) και όπου κανένας δεν προσφέρει αφιλοκερδώς σχεδόν τίποτα, άνθρωποι σαν τον κ. Τζιγκούρα μας κάνουν να χαμογελάμε και να μην χάνουμε την ελπίδα μας πως υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι.

17

19

18

Περισσότερες πληροφορίες στo γκρουπ +2feet στο facebook

Πηγή: newsone.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ