Οι απατεώνες σαρώνουν» τηλεφωνικά τα Φάρσαλα

274

Του Γ. Γκαντέλου

Πληθαίνουν ανησυχητικά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης στα Φάρσαλα, με στόχο κυρίως τον ευάλωτο ηλικιωμένο πληθυσμό, καθώς καταγράφονται πολλές περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησής τους. Χθες μόνο καταγγέλθηκαν στο Α.Τ. Φαρσάλων πολυάριθμες περιπτώσεις, όπου ανυποψίαστοι πολίτες δέχθηκαν κλήσεις που ισχυρίζονταν ότι συγγενείς τους είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα.

Οι επιτήδειοι απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι τη συναισθηματική ευαλωτότητα των θυμάτων, ζητούσαν επείγουσα οικονομική βοήθεια για να βοηθήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα. Οι παραπλανητικές κλήσεις ακολουθούν ένα μοτίβο κατά το οποίο οι απατεώνες χειραγωγούν την καλή θέληση των ατόμων, στοχεύοντας ιδιαίτερα στην ηλικιωμένη δημογραφική ομάδα, με το πρόσχημα οικογενειακών επειγόντων περιστατικών. Η σοβαρότητα αυτής της κατάστασης καθιστά αναγκαία την αυξημένη επαγρύπνηση της κοινωνίας με τη μέθοδο της ενημέρωσης για να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι και να μην πέσουν θύματα αυτής της αρρωστημένης απάτης. Είναι επιτακτική ανάγκη οι κάτοικοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουν αμέσως τυχόν ύποπτες κλήσεις στις αρμόδιες αρχές. Το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων διερευνά ενεργά τα περιστατικά αυτά, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να μην πείθονται από αγνώστους, επαληθεύοντας τη γνησιότητα τέτοιων κλήσεων κινδύνου.
Καθώς η κοινωνία παλεύει με αυτές τις κακόβουλες απόπειρες εκμετάλλευσης της ενσυναίσθησης για οικονομικό όφελος, κρίνεται άμεση η ανάγκη προώθησης και ενημέρωσης των πολιτών μέσω εκστρατειών που θα εξοπλίσουν τους πολίτες, με τα εργαλεία για τον εντοπισμό και την αποτροπή πιθανών απατών.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ