Ολυμπος: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας από τους δύο ορειβάτες

170

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη. Όσο περνάει η ώρα και πέφτει το σκοτάδι, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο ορειβάτες που τους παρέσυρε χιονοστιβάδα γύρω στις 3:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στη θέση Ξερολάκι, στο βορειοανατολικό Όλυμπο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη. Όσο περνάει η ώρα και πέφτει το σκοτάδι, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του.

Η ομάδα των ορειβατών αποτελούνταν από τρία άτομα και όταν ο τρίτος είδε τους δύο φίλους του να χάνονται από τη χιονοστιβάδα, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ωστόσο και όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, η επικοινωνία δεν είναι καθόλου καλή, αφού με το ζόρι έφτανε το σήμα από τον ασύρματο. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η θέση Ξερολάκι θεωρείται ως πολύ επικίνδυνη το χειμώνα, διότι πρόκειται για σημείο που συγκεντρώνει πολύ χιόνι και δημιουργούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Στη θέση Ξερολακι του Ολύμπου μεταβαίνει super puma του Πυροσβεστικού Σώματος με 4 εναέριους διασώστες, ενώ στις προσπάθειες θα συνδράμει και η ΕΜΑΚ με συνολικά 19 πυροσβέστες.

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θρήνος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αυτοί είναι οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα στον Όλυμπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here