Παράταση και περίοδο χάριτος ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS”

393

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, όσων αφορά την υποχρέωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με POS, ενημερώνει τους συναδέλφους επιχειρηματίες ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Φορέων της Αγοράς, για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της 29ης Φεβρουαρίου.
Συνεπώς και δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου των 10 ημερών που απομένουν, όσοι έμποροι δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει την σχετική εκκρεμότητα, θα πρέπει να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους τεχνικούς εγκατάστασης για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης.
Και ενώ από την 1η Μαρτίου οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληκτρολόγησης του προς είσπραξη ποσού συναλλαγής στα POS τους, η φορολογική διοίκηση, αντιλαμβανόμενη το ζήτημα, δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εξαγγελθεί ένας ακόμη κύκλος χρηματοδότης απόκτησης POS (voucher), με το Υπουργείο Οικονομικών να καλεί ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις να τον αξιοποιήσουν στην εκπνοή της προθεσμίας.
Ωστόσο, υπάρχουν εταιρίες POS που δεν έχουν κάνει ακόμη την προβλεπόμενη αναβάθμιση και ενημερώνουν τους επιχειρηματίες ότι θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες τις επόμενες εργάσιμες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, την τελευταία στιγμή, οι εταιρείες των ταμειακών μηχανών να προλάβουν να κάνουν τη διασύνδεση με τα POS για εκατοντάδες πελάτες τους, με κίνδυνο η διαδικασία να γίνει εκπρόθεσμα. Για την παραπάνω αργή διαδικασία δεν έχουν ευθύνη οι επιχειρήσεις, καθώς δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα η καθυστέρηση.
Άρα τα προβλήματα που δεν έχουν ακόμη λυθεί είναι αρκετά ενώ ο χρόνος της λήξης της προθεσμίας πλησιάζει πολύ γρήγορα.
Για τους λόγους αυτούς ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θεωρεί πως θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα και να δοθεί παράταση όπως και μια περίοδος χάριτος στα πρόστιμα για τους επαγγελματίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία καθώς αναμένεται ο επόμενος κύκλος χρηματοδότησης voucher από το Υπουργείο Οικονομικών και πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τους συναδέλφους που θα τον χρησιμοποιήσουν, όπως και για τις εταιρείες POS να ολοκληρώσουν τις αναβαθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ