Παρουσιάζεται η έκθεση «ΤΑΚΗΣ ΤΛΟΥΠΑΣ. Ταξίδια μιας ζωής

541

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Εγκαίνια Κυριακή 8 Μαρτίου στις 12:00

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του φωτογράφου Τάκη Τλούπα, τιμά τον Λαρισαίο καλλιτέχνη και διερευνά την τέχνη αλλά και τον ίδιο το δημιουργό με την έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Αίθριο της Πινακοθήκης με τίτλο «Ταξίδια μιας ζωής» την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 12:00.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο και την προσωπικότητα του Τάκη Τλούπα, οι δημοσιογράφοι Μάγια Τσόκλη και Νίκος Βατόπουλος.
Τον σχεδιασμό της έκθεσης, επιμελήθηκε η φωτογράφος και κόρη του Βάνια Τλούπα και είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα του Τάκη Τλούπα και από την αστείρευτη επιθυμία του για ταξίδια. Η αγορά της βέσπας και το ταξίδι στο Παρίσι το 1953 στάθηκαν η αφορμή να στηθεί ένα φωτογραφικό ταξίδι με αφετηρία την Ελλάδα και προορισμό την Ευρώπη.
Εικόνες μοναδικές με τη ματιά ενός ευαίσθητου καλλιτέχνη πάνω στα βήματα ενός μεγάλου περιπάτου από το χειμώνα στο καλοκαίρι και από την Ελλάδα στο εξωτερικό, που υπακούοντας σε μια δική του εσωτερική παρόρμηση, έπαιρνε ότι του χρειαζόταν για να δίνει ένα προσωπικό ύφος στις φωτογραφικές του καταγραφές και για να εκφράζεται μέσα απ’ αυτές.
Η έκθεση αποτελείται από σαράντα πέντε ανέκδοτες φωτογραφίες τραβηγμένες κατά τις δεκαετίες 1950-1970 και απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Παρουσιάζονται επίσης φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του αλλά και πολλά προσωπικά του αντικείμενα επιχειρώντας έτσι να σκιαγραφηθεί φωτογραφικά η πολυσχιδής προσωπικότητα του Τάκη Τλούπα.
Η Λάρισα που δεν απαρνήθηκε ποτέ, η πόλη που τον ενέπνευσε, τιμά τον ιστορικό της. Τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον δημιουργό, που την ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου.
Είσοδος ελεύθερη.

Διάρκεια έκθεσης: 8 Μαρτίου-30 Απριλίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ