Περουβιανός σεφ μαγείρεψε στο Δέλτα του Πηνειού του δήμου Τεμπών (φωτό)

511

Την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, στο Δέλτα Πηνειού του δήμου Τεμπών, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της Περουβιανής κουζίνας, ο Juan Danilo, μαγείρεψε στο ειδυλλιακό τοπίο πιάτα με τοπικά προϊόντα και βότανα (κάστανα, αμύγδαλα, μήλα, ακτινίδια, ρίγανη, θυμάρι, καβούρια και ψάρια) συνδυάζοντας τη γαστρονομία με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης αναφέρει:
«Είχαμε την τιμή το γαστρονομικό και τουριστικό οδοιπορικό να ξεκινήσει από το δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα από το Δέλτα του Πηνειού, στο ύψος της παραλίας Κουλούρας. Η όλη μας προσπάθεια ως δημοτική Αρχή αποβλέπει στη σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό, με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό, με στόχο την προβολή της περιοχής μας, ώστε ο τόπος μας να αποτελεί σημείο προορισμού για όλο το χρόνο.
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η αρχή αυτού του οδοιπορικού, το οποίο θα συνεχιστεί με τον Όλυμπο – Μετέωρα – Μέτσοβο – Ζαγόρι – Πάργα – Ερμιόνη – Μήλο – Κίμωλο και θα τερματίσει στην Αθήνα σε συνάντηση με γνωστούς σεφ, όπου θα γίνει ανταλλαγή ιδεών μαγειρικής και όχι μόνο.
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε η εταιρία Cocoowa Chocolate του Γιώργου Ζαρζώνη, με την προσδοκία μιας διαφορετικής ξενάγησης στις ομορφιές της ελληνικής φύσης και στα προϊόντα της, που απλόχερα παράγει η χώρα μας αναμιγνύοντας γαστρονομικές επιρροές διαφορετικών πολιτισμών, συνδυάζοντας την Cocoowa Chocolate και με τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά.
Όλο το οδοιπορικό θα δημοσιευθεί σε Γερμανικό περιοδικό και θα ταξιδέψει σε όλες τις τουριστικές αγορές του κόσμου, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στα όμορφα μέρη του δήμου μας .»
Στο τέλος της βραδιάς, ο δραστήριος Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Κάτω Ολύμπου παρέθεσε στους παρευρισκόμενους γεύμα με ψητά θαλασσινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ