Πώς ο Στρατηγός Λεοντάρης θα θωρακίσει τη Θεσσαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

362

Ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία μίλησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη για το σχέδιό του σχετικά μα τη θωράκιση της περιοχής. Τι είπε για την έρευνα των Ολλανδών και για το όραμα του νέου Περιφερειάρχη.

«Δεν φοβάμαι τίποτα, για μένα είναι πρόκληση η θωράκιση της Θεσσαλίας» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» o Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις αρχές του 2024. «Υπάρχει σχέδιο το οποίο με τον νέο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Δεν μπορεί να γίνουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη διότι στις περιοχές του κάμπου έχουν γίνει τραγικά λάθη τα προηγούμενα χρόνια», προσθέτει.
Ο Ηλίας Λεοντάρης αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε ένα «πλέγμα μέτρων» που όπως υποστηρίζει θα έχουν στόχο και την πρόληψη. «Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί παντού. Θα μπορούμε να ενημερωνόμαστε έγκαιρα για το πότε φουσκώνει ένας ποταμός επικίνδυνα, για να προχωρούμε σε ανάλογες ενέργειες προστασίας του πληθυσμού. Το ίδιο και σε περίπτωση πυρκαγιάς. Θα στήσουμε ένα νέο στρατηγείο όπου θα πλαισιωθεί από νέα άτομα για να συμβάλουν στην πολιτική προστασία», τονίζει μεταξύ άλλων.

Συνέντευξη: Χρήστος Μαζάνης.

Δείτε το βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ