Προς άνοιγμα τα σχολεία στη Θεσσαλία – Τι θα γίνει με σχολεία που πλημμύρισαν

1480

Με το βλέμμα στραμμένο στα σχολεία της Θεσσαλίας και την επαναλειτουργία τους ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας στην οποία συμμετείχαν στελέχη της εκπαίδευσης της Θεσσαλίας και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έδωσε οδηγία προς τους διευθυντές Εκπαίδευσης να γίνει τη Δευτέρα κανονικά ο αγιασμός για τα σχολεία της Θεσσαλίας.

Για τα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές θα γίνει μεταστέγαση των μαθητών σε γειτονικά σχολεία, ενώ τέθηκε προς συζήτηση η λύση να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση στις λίγες περιπτώσεις που είναι αδύνατη η μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία.

Έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία ούτε την επόμενη εβδομάδα και για όσο υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος, απηύθυνε η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση της:

“Ο λαός της Θεσσαλίας μετρά ακόμα τις πληγές του. Ζωές χάθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν, δομές κατέρρευσαν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σημειώνονται συνεχώς κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών ενώ σε κάποιες περιοχές εξακολουθούν να μην έχουν ούτε πόσιμο νερό.
Θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη ανοίγματος των σχολείων πριν να εξασφαλιστεί πλήρως η υγειονομική ασφάλεια για τη λειτουργία τους.”

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σήμερα ή αύριο Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ