Ρακοπόταμος: Ο κρυμμένος παράδεισος του νομού Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

2907

Αν δεν είσαι από την περιοχή και νομίζεις ότι ξέρεις απλά τις παραλίες της Λάρισας επειδή διέσχισες την τεράστια ακτή που ξεκινά στον Αγιόκαμπο και τελειώνει στο Στόμιο και το Ομόλιο και κολύμπησες στις παραλίες που σταματάς με το αυτοκίνητο τότε υπάρχει για σένα ένα μυστικό.

Η ωραιότερη κρυμμένη παραλία του νομού λέγεται Ρακοπόταμος και απέχει οκτώ χιλιόμετρα από τον Αγιόκαμπο, προς την πλευρά της Μαγνησίας. Παίρνοντας το δρόμο για Σκλήθρο, θα τη βρεις με λίγο κόπο. Αλλά όλα τα ωραία αξίζουν το ψάξιμο.

Η παραλία διαθέτει τρεις κολπίσκους. Ο ένας είναι ο εμφανής που πηγαίνεις από το δρόμο και διαθέτει και beach bar. Οι άλλοι δυο είναι της ανακάλυψης. Δυο παράπλευρα μονοπάτια, χαμένα μέσα σε βλάστηση, που μοιάζει με πεζοπορία σε μικρή ζούγκλα, σε οδηγούν στον παράδεισο.

Θα τα βρεις ψάχνοντας. Στην άσφαλτο έχουν δημιουργήσει ένα πάρκινγκ σε ένα ύψωμα όμως υπάρχουν και αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο δρόμο. Εκεί θα σταματήσεις, μετά το Πολυδένδρι. Θα ψάξεις το σημάδι που είναι μια πέτρα στο έδαφος και θα αρχίσεις την κάθοδο. Η παραλία δεν είναι ορατή από το δρόμο.

Υπάρχουν εκεί διαδρομές, που συναντάς ψηλούς καταρράκτες, οι οποίοι φτάνουν πολλές φορές και τα 30 μέτρα. Υπάρχει και ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα. Αξίζει να εξερευνήσετε το φαράγγι του Ρακοποτάμου και να κάνετε canyoning.

Ο Ρακοπόταμος έχει πάρει το όνομα του από την παρουσία ενός χειμάρρου,που βρίσκεται εκεί. Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία του Ρακοπόταμου υποδέχεται τα νερά του χειμάρρου Αρκοπόταμου ή Ρακοπόταμου που μαζεύει τα νερά του Μαυροβουνίου.

Όταν κατέβεις μέσα από το μονοπάτι θα αντικρίσεις το απόλυτο όνειρο. Μια βαθιά γαλαζοπράσινη παραλία που προστατεύεται εκατέρωθεν από βράχια σε κατακόκκινο χρώμα.

Υπέροχη ψιλή άμμος και βλάστηση που δημιουργεί σκιά σε σημεία μέχρι τη θάλασσα.

Στην δεξιά της άκρη προς τα βράχια υπάρχει κοινότητα γυμνιστών ενώ ο κόσμος δεν είναι ποτέ τόσος πολύς που να δημιουργεί ασφυξία. Στα βράχια θα βρεις να μαζέψεις κρίταμα και η βουτιά στο ανοιχτό πέλαγος θα σε αποζημιώσει.

Πηγή: parallaximag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ