Σωτήριο Λάρισας: Ένα χωριό κάτω από τις λάσπες – Δραματική περιγραφή κατοίκου για το πως σώθηκαν

363

Δραματικές είναι οι εικόνες απόλυτης καταστροφής από το χωριό Σωτήριο της Λάρισας. Σπίτια και επιχειρήσεις βρίσκονται κάτω από τις λάσπες ενώ συγκλονιστική είναι η περιγραφή μιας κατοίκου για το πως κατάφεραν να φύγουν λίγο πριν έρθει το νερό και χωρίς καμία βοήθεια. 

Η κάμερα του tirnavospress.gr βρέθηκε στο Σωτήριο Λάρισας στο χωριό του κάμπου που πλημύρισε γύρω στις 03.30 την νύχτα, από νερά που ήρθαν από τον κάμπο των Φαρσάλων και της Καρδίτσας όταν έσπασαν αναχώματα.

Σε 2 ώρες το χωριό ήταν μέσα στα λασπόνερα που έφτασαν στα 2.20 μέτρα. Όλα τα σπίτια βρέθηκαν κάτω από το νερό νύχτα σύμφωνα με τους κατοίκους χωρίς να ηχήσει 112 για εκκένωση, ούτε καν οι καμπάνες της Εκκλησίας. Οι 100 κάτοικοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή όπως αναφέρουν και με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κατάστημα της κοινότητας στο κέντρο του χωριού.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν με βάρκες της ΕΜΑΚ στο κεντρικό δρόμο Λάρισας Βόλου και πήγαν σε συγγενείς και όπου μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Όταν μετά από 3 ημέρες επέστρεψαν, βρήκαν τα σπίτια τους μέσα στη λάσπη και όλα κατεστραμμένα, αυτοκίνητα, τρακτέρ, αποθήκες, τα πάντα. Η λάσπη είναι παντού στα 20 εκατοστά στρώμα.

Όλα τα οικόσιτα ζώα πνίγηκαν. Όλες οι οικοσκευές των σπιτιών είναι στο δρόμο για αποκομιδή.

Δείτε το βίντεο:

Η επόμενη μέρα, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ένας Γολγοθάς. Ο Δήμος Κιλελέρ έχει επιστρατεύσει εκχιονιστικό μηχάνημα για να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού. Φορτωτές και φορτηγά παλεύουν να μαζέψουν τους τόνους λάσπης με το έργο να φαντάζει πολύ δύσκολο.

Φωτογραφίες:

 

Πηγή: tirnavospress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ