Σπαρτιάτες: Μπορεί να ακυρωθεί η εκλογή τους; Πως αυτό θα άλλαζε τις έδρες στη Λάρισα

699

Το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου ο ιδρυτής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ευχαρίστησε τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που τους έδωσε «την ώθηση για αυτό το αποτέλεσμα», εννοώντας την είσοδό τους στη Βουλή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη σειρά του πανηγύρισε μέσα από τις φυλακές την επιτυχία των Σπαρτιατών, κάνοντας λόγο για έναν «ανεπανάληπτο θρίαμβο όσων μάχονται Υπέρ Πατρίδος».

Μιλώντας στο MEGA ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους δεσμούς ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και τον Ηλία Κασιδιάρη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το πρώτο στάδιο, δηλαδή η συμμετοχή στις εκλογές έχει περάσει, ενώ το επόμενο στάδιο είναι το εκλογοδικείο, το ανώτατο δικαστήριο που κρίνει πια για τα εκλεγμένα κόμματα.

«Η πρώτη φάση είναι για να μπουν κάποια κόμματα στην εκλογική διαδικασία, αυτό πέρασε. Τώρα έχουμε το εξής ερώτημα, τα κόμματα που έχουν εκλεγεί, έχουν εκλεγεί σωστά; Αυτό, λέει το Σύνταγμα, γίνεται από δύο απόψεις: ως προς τη διενέργεια των εκλογών και ως προς τις νόμιμες προϋποθέσεις της εκλογής», είπε αρχικά. “Εάν υπάρξει κάποια τέτοια περίπτωση θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό”.

Αυτό θα σήμαινε αλλαγή και στον χάρτη των εδρών και στη Λάρισα…

Μία έδρα θα μπορούσε αν συνέβαιναν τα παραπάνω να καταλήξει στη ΝΔ!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ