Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει o Καλογιάννης – “Δήμαρχος ή κοινός συκοφάντης;””

258

“Δήμαρχος ή κοινός συκοφάντης;” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων και πρώην δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από τον κ. Καλογιάννης, ως απάντηση στις χθεσινές ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής:

“Είναι πραγματικά λυπηρό, να παρακολουθεί κανείς το Δήμαρχο Λαρισαίων με βαρύγδουπες δηλώσεις να μετατρέπεται σε κοινό συκοφάντη και να παραπλανά τους πολίτες, ενώ γνωρίζει ότι όλα όσα αναφέρει είχαν συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό. Η στάση του αποτελεί συνέχεια της διαπίστωσης που είχαμε κάνει και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τα τόσα ψέματα που ειπώθηκαν, αλλά τότε το αποδώσαμε στην προσπάθεια του να παραπλανήσει τους πολίτες της Λάρισας και να κερδίσει τις εκλογές. Χθες, ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες, σ’ ένα ρεσιτάλ ψεύδους και συκοφαντιών, δεν δίστασαν να καταρρίψουν κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και κακοποιώντας την αλήθεια παρέθεσαν σειρά ψευδών στοιχείων, με στόχους προφανείς, τους οποίους θα αποκαλύψουμε. Ωστόσο η προηγούμενη θητεία του κ. Μαμάκου στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, δεν δικαιολογεί ούτε άγνοια, ούτε αφέλεια. Και γι’ αυτό ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαμάκος ψεύδεται συνειδητά όταν μιλά για το δήθεν «έλλειμμα» στον προϋπολογισμό το οποίο μάλιστα αποδίδεται από συγκεκριμένο ΜΜΕ ως «έλλειμμα είκοσι εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου» (και αυτό θα κριθεί από τη δικαιοσύνη). Σχετικά με το κόστος ταφής των απορριμμάτων ο ίδιος και η παράταξη του ψήφισαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2023 (απόφαση 568) για να μην πληρωθεί το «χαράτσι» του τέλους ταφής των απορριμμάτων το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση χωρίς να έχει φροντίσει για τις απαραίτητες επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων. Το ίδιο έκαναν και όλοι οι Δήμοι της χώρας ενώ η Κεντρική Ένωση Δήμων προσφεύγει και νομικά κατά της κυβέρνησης. Εγκαλεί την προηγούμενη δημοτική αρχή λοιπόν γιατί δεν ενέγραψε στον προϋπολογισμό δαπάνη την οποία ο ίδιος ψήφισε να μην πληρωθεί!

Μιλά για τις δαπάνες που προέκυψαν από την καταιγίδα Daniel και παραπλανά τους Λαρισαίους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ποσά αυτά εγγράφονται στον προϋπολογισμό αφού εγκριθούν οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από την Κυβέρνηση – κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα! Όπως δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί οι σχετικές δαπάνες από την κυβέρνηση σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι!

Σε μια ασύλληπτη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, αναφέρει ότι τα αιτήματα των υπηρεσιών δεν εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό! Ας μας πει σε ποιο Δήμο της χώρας (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Λαρισαίων όταν ο ίδιος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος) εγγράφονται όλα τα αιτήματα των υπηρεσιών στον προϋπολογισμό. Όταν μάλιστα ο προϋπολογισμός οφείλει πλέον να είναι ισοσκελισμένος και ελέγχεται γι’ αυτό από το Οικονομικό Παρατηρητήριο της κυβέρνησης.

Ψεύδεται επικαλούμενος ελλιπή ενημέρωση, όταν από τις 13 Νοεμβρίου του εστάλη το προσχέδιο του προϋπολογισμού για να κάνει η παράταξη του παρατηρήσεις ή διορθώσεις και δεν απάντησε ΠΟΤΕ!

Αναφέρει την απουσία από τον προϋπολογισμό εγγραφής δαπάνης για τις αυξήσεις τις μισθοδοσίας των υπαλλήλων, όταν γνωρίζει πολύ καλά – όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας – ότι στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2024 έχει εγγραφεί από την κυβέρνηση ποσό 250 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αυτών των εξόδων. Αποσιωπά ωστόσο το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά επ’ ουδενί δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του Δήμου και θα χρειαστεί επιπλέον διεκδίκηση από την κυβέρνηση την οποία ο ίδιος φυσικά προσπαθεί να αποφύγει.

Με περισσό θράσος και συκοφαντικό τρόπο λοιπόν ο κ. Μαμάκος μιλάει για «έλλειμμα» όταν παρέλαβε (και μάλιστα με απόφαση της δημοτικής επιτροπής στις 5 Ιανουαρίου) ταμειακά διαθέσιμα 17,4 εκατ. ευρώ και μειώθηκαν οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου Λαρισαίων περίπου 50% (οι οποίες προέκυψαν από τη δική του θητεία) ακριβώς λόγω της χρηστής οικονομικής διαχείρισης τα τελευταία 9 χρόνια. Κι αντί να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, ακυρώνει χωρίς καμία αιτιολογία διαγωνισμούς (για τις παιδικές χαρές) βάζοντας σε κίνδυνο εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και εκθέτοντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Γιατί άραγε;

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά όπως και όλοι οι πολίτες της Λάρισας, ότι στη δική μας θητεία, πορευτήκαμε με ήθος και ενότητα, με χρηστή οικονομική διαχείριση, χωρίς να διακρίνουμε φίλους ή εχθρούς και συνεργαστήκαμε με όλους.

Γιατί τα κάνει αυτά λοιπόν και προσπαθεί να αποδομήσει τις κατακτήσεις της πόλης; Για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι επειδή αναζητά ένα πολιτικό άλλοθι για να πάρει πίσω τις ανέφικτες ούτως ή άλλως προεκλογικές του υποσχέσεις για τραμ, εσπλανάδες και τόσα άλλα.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι ότι ο κ. Μαμάκος με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση υποχρηματοδοτώντας τους Δήμους, στρώνει το χαλί για να προχωρήσει σε αύξηση των τελών ή τη λήψη νέων δανείων. Και ως κυβερνητικός δήμαρχος, προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους γιατί αλλιώς θα πρέπει να στραφεί κατά της κυβέρνησης και έτσι να αθετήσει τα γραμμάτια της προεκλογικής στήριξης του.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων κ Απ. Καλογιάννης, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Και εκεί ο κ. Μαμάκος και οι συνεργάτες του θα υποχρεωθούν να αναγνωρίσουν ότι το μόνο υπαρκτό έλλειμμα είναι το δικό τους έλλειμμα της αλήθειας και της πολιτικής ηθικής.”   

Φωτό Larisanew.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ