«Στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ» – Παρουσιάστηκε στο κοινό της πόλης το μυθιστόρημα του Κώστα Τόλη

226

Στο κοινό της Λάρισας παρουσιάστηκε σήμερα το μυθιστόρημα του Θεσσαλού δημοσιογράφου Κώστα Τόλη με τίτλο «στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ», από την “Κόσμος Εκδοτική”.

Το μυθιστόρημα αποτελεί μια διαφορετική πρόταση μυθοπλασίας, γέννημα της Ελληνικής επαρχίας, που κοιτάζει την πρωτεύουσα όχι απλώς κατάματα αλλά με μια δόση επιτηδευμένης υπεροψίας.

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν (κατά αλφαβητική σειρά) οι: Βαγγέλης Βουλάγκας (δημοσιογράφος),  Μαρία Καρακλιούμη (πολιτική αναλύτρια), Γαρυφαλιά Καρυστιανού (ιατρός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας) και Κυριακή Σπανού (σκηνοθέτις)

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

“Στη Λάρισα ακόμα και φτωχός; Δεν υπάρχουν διλήμματα τέτοιου είδους. Η σύγχρονη ηθογραφία στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου κάθε άλλο παρά συνυφασμένη με τη φτώχεια είναι. Ο δημοσιογράφος που μεγάλωσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά λόγω γάμου μετακόμισε στη Θεσσαλία, αναλαμβάνοντας την ιστοσελίδα ενός νεόπλουτου, το διαπιστώνει γρήγορα. Ωστόσο, η δεοντολογία ούτε στην επαρχία βρίσκει χώρο να ευδοκιμήσει.
Η διαπλοκή κερδίζει τη μάχη και η δημοσιογραφία συνθηκολογεί για να επιβιώσει. Στα μυστικά της πόλης τον ξεναγεί ένας αστικοποιημένος αγρότης, που τις Κυριακές επισκέπτεται τα χωράφια του στα Φάρσαλα με ένα μονοκινητήριο TL20 από την Αερολέσχη Λάρισας. Και οι δύο αποδεικνύονται ευάλωτοι στη γυναικεία ομορφιά. Έρωτες και πάθη τον ακολουθούν παντού, αλλά ο δημοσιογράφος επιμένει στο ρεπορτάζ, που τον ανταμείβει με ενδιαφέρουσες εμπειρίες, οι οποίες καμιά φορά αποδεικνύονται επικίνδυνες. Όταν τα βάζεις με μια κακή τράπεζα, μπορεί να τα βάλει και εκείνη μαζί σου.
Ο υδροφόρος ορίζοντας στραγγίζει, η θεσσαλική πεδιάδα ουρλιάζει για νερό, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ απλώνονται στο κορμί της σαν μελανώματα. Το τσίπουρο στην περιοχή παράγεται και πίνεται με πάθος, η κοκαΐνη κάνει θραύση και ένας λεσβιακός γάμος έρχεται να ταράξει την ηρεμία του δημάρχου.

O συγγραφέας

Ο Κώστας Τόλης κατάγεται από τα Τρίκαλα και ζει στη Λάρισα. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Ρώμη και δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στη Θεσσαλία μέσα από την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση. Είναι υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και μέλος της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη. Το μυθιστόρημα «στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε μόλις στα βιβλιοπωλεία (κεντρική διανομή Τσιγαρίδας Α.Ε.) ενώ είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά από την ιστοσελίδα lari.gr.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ