Στην επιτυχημένη γιορτή πίτας στον Πυργετό, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης

362

Το βράδυ του Σαββάτου της 22ας Ιουλίου, στην όμορφη πλατεία του Πυργετού “Βάιος Μαλλιάρας”, πραγματοποιήθηκε η 22η ετήσια γιορτή παραδοσιακής πίτας, την οποία ανέμεναν με χαρά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Πρόκειται για μία παραδοσιακή δράση, όπου οι γυναίκες του όμορφου χωριού φτιάχνουν τις πίτες με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά και τις προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Η πολιτιστική εκδήλωση είχε τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π., του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η πλατεία κατακλύστηκε από κόσμο, αλλά και επισκέπτες τόσο της περιοχής του Δήμου Τεμπών, όσο και των κοντινών παραλιών.
Φιλοξενούμενοι του Πολιτιστικού Συλλόγου ήταν χορευτικά συγκροτήματα από τον Χορευτικό Όμιλος Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολυποίκιλο παραδοσιακό γλέντι, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ακόμη, παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Αθανάσιος Βλάχος, Κώστας Ζαρδούκας, Νικόλαος Μητσογιάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργος Νικολάου, οι σύμβουλοι του κοινοτικού συμβουλίου Πυργετού, κα Βασιλική Γιάνναρου και Μιχάλη Μάγκας οι υποψήφιες κ. κ. Γεωργία Μάγκα και Ζωή Σαραντοπούλου και ο υποψήφιος κ. Χρήστος Ευσταθίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ. Σ. Κώστας Κολλάτος και Μαρία Κωστή, ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Διψάνας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού Θανάσης Λαϊνας, οι υποψήφιες περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Ευαγγελία Λανάρα και Αναστασία Κανή. Καλεσμένη του Δημάρχου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού ήταν η Διευθύντρια του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κα Φανή Καλοκαιρινού, η οποία απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό. Επίσης, παρευρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων και φορέων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση και συγχαίρω για την άψογη διοργάνωση τόσο την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Αρετή Λαϊνα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και τους εθελοντές που βοήθησαν και εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κ. Σωτήρη Καρανασίλη. Επίσης, συγχαίρω τις γυναίκες του Πυργετού για τις εξαιρετικές πίτες και τις νόστιμες λιχουδιές. Ευχαριστώ τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα που δέχθηκαν την πρόσκληση και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Καλή συνέχεια καλοκαιριού, να είστε όλοι υγιείς και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ για την 23η γιορτή πίτας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ