Στο Δημαρχείο Φαρσάλων μαθητές με δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

324

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και συγκεκριμένα η Ε’ τάξη πραγματοποίησαν δράση στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα άτομα ΑμεΑ.
Η 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1992 για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία και τον οικογενειών τους αλλά και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας.
Οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με μηνύματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις οποίες μοίρασαν στα καταστήματα της πόλης και έπειτα επισκέφτηκαν το Δημαρχείο. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων τους υποδέχτηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Γούσιας και Νίκος Γκατζόγιας καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τάσος Λιαπής.
Υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και οι αντιδήμαρχοι απάντησαν στις απορίες και στα αιτήματα των μαθητών.
Τη δράση συντόνιζαν η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ. Φωτεινή Τουρσουνίδου και οι εκπαιδευτικοί κ. Κωνσταντίνα Νεβράντζα, Αριάνθη Ταουσάνη, Καλλιόπη Τσαγγάλη και Επαμεινώνδας Βοϊκλής.
Στο τέλος της δράσης οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, τραγούδησαν και πέταξαν μπαλόνια με συνθήματα υπέρ της διαφορετικότητας. Δόθηκε μια υπόσχεση από όλους ότι η δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ