Στο Δήμο Τεμπών ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

106

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Νομό Λάρισας, επισκέφθηκε το Δήμο Τεμπών.
Τον κ. Κελέτση υποδέχθηκαν, στο Δημαρχείο Τεμπών στο Μακρυχώρι, ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Λίταινας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μητσογιάννης, Θανάσης Καραναστάσης και Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Αβέλλας και Βασίλης Σίμος και η Προέδρος της Δ.Κ. Μακρυχωρίου Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού. Τον υφυπουργό συνόδευαν μεταξύ άλλων, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νομού Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς, μέλη αυτής και εκπρόσωποι του Βουλευτή της Ν.Δ. Νομού Λάρισας Χρήστου Κέλλα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι Δ.Κ. ανέδειξαν τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Τεμπών.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο αυξημένο, λόγω της ακρίβειας, κόστος παραγωγής, το ότι πρέπει η αγροτική γη και η κτηνοτροφία να προστατευθούν από παράνομες και αθέμιτες πρακτικές, την ανάγκη αναθεώρησης των μέτρων της ΚΑΠ που πλήττουν δραστικά και βίαια τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, τη στήριξη του προγράμματος περισυλλογής και αποτέφρωση νεκρών ζώων και την ανάγκη για γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων αγροκτηνοτρόφων από την κακοκαιρία Daniel δίνοντας τους την δυνατότητα και πάλι να κάνουν μια νέα αρχή επαγγελματικά. Στάθηκαν επίσης, στο θέμα των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και στο πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να γίνει σωστός, λειτουργικός και να λειτουργεί με συνέπεια προς τους Έλληνες αγρότες.
Πρέπει, δε, να σημειωθεί, ότι από την πλευρά του ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης άκουσε τις επισημάνσεις του Δημάρχου Γιώργου Μανώλη και των συνεργατών του και δεσμεύθηκε για την ανάδειξη των ζητημάτων που τέθηκαν. Παράλληλα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κύριε Δήμαρχε, από την ημέρα της καταστροφής μέχρι σήμερα, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων. Στο πλαίσιο άσκησης αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση. Στις συναντήσεις αυτές ενημερώνουμε για τα έως τώρα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για την ανακούφιση των πληγέντων και ακούμε τις δικές σας απόψεις και επισημάνσεις Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και οι υπηρεσιακοί παραγόντων δεν θα σταματήσουν να εργάζεται συστηματικά, έως ότου επουλωθεί και η τελευταία πληγή στη Θεσσαλία».
Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Τεμπών πρόσφερε μία αναμνηστική πλακέτα στον κ. Υφυπουργό, καθώς και τοπικά αγροτικά προϊόντα του Δήμου Τεμπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ