Στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών Νίκος Ανδρουλάκης και Νίκολας Σμιτ

129

Φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη απέτισαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολας Σμιτ, αφήνοντας λουλούδια στο σημείο.

“Μόλις ήρθε στη Βουλή των Ελλήνων το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος και απιστία του υπουργού, Κ. Καραμανλή, για τη σύμβαση 717 που αφορούσε στην τηλεδιοίκηση, καταθέσαμε πρόταση για προανακριτική επιτροπή, την οποία, βέβαια, καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο μόλις προκύψουν νέα στοιχεία και, ιδίως, από την δικογραφία της Λάρισας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αυτή την τραγωδία χωρίς να πέσει άπλετο φως, χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Έχουμε τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος – το σύνολο του πολιτικού συστήματος – για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα αλλά και για τα όσα περνούν τους τελευταίους μήνες οι οικογένειές τους. Έχουμε χρέος και θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια, για δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών” σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών Νίκος Ανδρουλάκης και Νίκολας Σμιτ

Ο κ. Σμιτ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας και στον ελληνικό λαό.

“Απαιτείται διαφάνεια και υπευθυνότητα για να φωτιστεί τι συνέβη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό στη δημοκρατία μας να διασφαλίσουμε και τα δύο” επισήμανε από την πλευρά του.

capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ