Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λάρισας: “Ένα ακόμη εμπόδιο στη “Ποιοτική, Δωρεάν και Δημόσια” Εκπαίδευση των παιδιών μας”

587

ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λάρισας:

Ένα ακόμη εμπόδιο στη “Ποιοτική, Δωρεάν και Δημόσια” Εκπαίδευση των παιδιών μας.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν μια σειρά από προβλήματα σχετικά με το φαγητό που χορηγείται στα παιδιά μας, τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Το ΔΣ του συλλόγου μας για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων ήρθε επανειλημμένα σε επαφή με τους υπευθύνους του Δήμου Λάρισας που είναι αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω έδειξαν ενδιαφέρον και κατανόηση, δυστυχώς μέχρι το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς διαπιστώναμε συνεχώς εκπτώσεις στην ποιότητα των γευμάτων των μαθητών.
Θεωρούσαμε ωστόσο ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινούσε με καλύτερες προϋποθέσεις όσον αφορά τη σίτιση των παιδιών μας.
Αντίθετα, ενώ η σχολική χρονιά στην περιοχή μας ξεκίνησε 17 μέρες μετά από τον αρχικό προγραμματισμό, διαπιστώνουμε ότι δεν καταβλήθηκε η δέουσα επιμέλεια για να ξεκινήσει έγκαιρα η σίτιση στο σχολείο μας με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, αυτή να μην παρέχεται!
Για το λόγο αυτό μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων επισκέφτηκαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ζητώντας άμεση επίλυση του ζητήματος της έλλειψης της σίτισης, καθώς υπήρξε ενημέρωση ότι αυτή θα καθυστερήσει με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα λόγω δικαστικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές του μουσικού σχολείου να επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς να έχουν γευματίσει στο σχολείο όπως δικαιούνται, έχοντας καθημερινά διευρυμένο ωράριο σε σχέση με τα άλλα σχολεία. Ειδικότερα, τα παιδιά του Λυκείου βρίσκονται στα φροντιστήρια τους εξαντλημένα και νηστικά αμέσως μετά το σχολικό ωράριο και πολλά από αυτά οδηγήθηκαν στο να εγκαταλείψουν το σχολείο για το λόγο αυτό. Επιπλέον, οι γονείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα γεύματα των παιδιών στο σχολείο (με σνακ), χωρίς όμως αυτά να μπορούν να αντικαταστήσουν το μεσημεριανό γεύμα. Ιδιαίτερα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι λίγοι οι μαθητές που επιστρέφουν στο σπίτι τους πολύ αργότερα, λόγω μεγαλύτερων αποστάσεων (περιοχές εκτός πόλης της Λάρισας).
Όλα τα παραπάνω υποβαθμίζουν ποιοτικά το σχολείο μας.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά, ότι υποβαθμίζεται συνολικά η δημόσια παροχή εκπαίδευσης που θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνική προτεραιότητα.
Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να βρεθεί επιτέλους λύση στο θέμα της σίτισης των μαθητών, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ποιότητας και με τους απαιτούμενους ελέγχους.
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες εκπτώσεις στην ουσία και την ποιότητα ενός σχολείου λόγω γραφειοκρατικής δυσκαμψίας και χρονοβόρων διοικητικών/δικαστικών διαδικασιών!
Παρακαλούμε να αναζητήσετε οι αρμόδιοι τις λύσεις!

Από το ΔΣ
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ