Τα παιδιά στην “Κατασκήνωση στη Πόλη” μαθαίνουν τα μυστικά των ΚΟΜΙΚΣ

321

Μια μοναδική ψυγαγωγική και εκπαιδευτική εμπειρία είχαν τη χαρά να βιώσουν οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη – καλοκαίρι 2018” στο 1ο δημοτικό σχολείο Γιάννουλης. Με εισηγητή τον εικονογράφο και δημιουργό κόμικ κ. Μάριο Μπόρα τα παιδιά γνώρισαν τις τεχνικές δημιουργίας κόμικ καθώς και της εικονογράφησης με απλά υλικά.
Στόχος της δράσης ήταν να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη των κόμικς με τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό και να τους εμπνεύσει ώστε να εκφραστούν δημιουργικά. Τα παιδιά γνώρισαν τα βασικά στοιχεία διάρθρωσης των κόμικς, πώς δημιουργούνται σχεδιαστικά οι ήρωες και με ποιους τρόπους ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας. Μέσα από την βιωματική εμπειρία του εργαστηρίου γνώρισαν τα οφέλη της ομαδικότητας, καλλιέργησαν τη φαντασία τους και να εξάσκησαν την προσωπική τους έκφραση.
Από την “Κατασκήνωση στην πόλη” δεν θα μπορούσε να λείπει ένα κόμικ για την πόλη! Τα παιδιά εργάστηκαν πάνω στο σκελετό της ιστορίας “Η μάσκα του Φίλωνα” που εκτυλίσσεται στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο και κάνοντας χρήση δεδομένων χαρακτήρων, τόπων και αντικειμένων δημιούργησαν έργα μοναδικά. εικονογραφώντας το δικό τους προσωπικό κόμικ.

Το εργαστήριο ΚΟΜΙΚ εφαρμόστηκε με επιτυχία στα κέντρα της “ Κατασκήνωσης στη Πόλη” για δεύτερη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στο πολιτιστικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμά της .

Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here