Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

484

Οι συνεχείς κυβερνητικές ανακοινώσεις για δήθεν γρήγορη αποζημίωση και αποκατάσταση των πλημμυροπαθών, αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που υπέστησαν την καταστροφή στο σπίτι, στην επιχείρηση, στο χωράφι, στην κτηνοτροφική εγκατάσταση, στο ζωικό κεφάλαιο και στο όχημά τους, σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.
Αυτήν την ώρα απαιτούνται αντί για δηλώσεις εντυπώσεων, να γίνουν γρήγορα τα εξής:
1. Να ενοικιασθούν με πλήρη κάλυψη από το κράτος σπίτια, για να μείνουν όσοι καταστράφηκε το σπίτι και η οικοσκευή τους.
2. Να δοθεί 100% αποζημίωση από την κυβέρνηση για την κάλυψη όλων των καταστροφών σε σπίτια, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Να δοθεί έκτακτο βοήθημα σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια ύψους 1.500 ευρώ, προσαυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί.
4. Να δοθεί άμεσα ουσιαστική οικονομική στήριξη σε όσους έχασαν την δουλειά τους και δεν μπορούν να εργασθούν, με την χορήγηση ποσού μηνιαίως ίσο με τον βασικό μισθό.
5. Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με το βασικό μισθό, για όσους επαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.
6. Πλήρη κάλυψη -στο 100%- των εισφορών ατομικής ασφάλισης με επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
7. Αναστολή όλων των τρεχουσών ρυθμίσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικό ταμείο, τουλάχιστον για 6 μήνες.
8. Άμεση απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για την τρέχουσα χρονιά.
9. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
10. Να ολοκληρωθεί η ταφή των πνιγμένων ζώων, η απομάκρυνση σε ασφαλή σημείο όλων των μπάζων από τις πληγείσες περιοχές.
11. Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων με απολυμάνσεις, ψεκασμούς και γενικότερα να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
12. Να ελεγχθεί η καταλληλότητα του νερού και των τροφίμων στις πληγείσες περιοχές.
13. Να καθαρισθούν όλα τα ρέματα, ποτάμια, αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, να αποκατασταθούν και να ενισχυθούν όλα τα αναχώματα, να αποκατασταθούν όλες οι δημόσιες υποδομές που έχουν πληγεί.
14. Να ελεγχθεί η στατική επάρκεια όλων των κατοικιών, επιχειρήσεων και δημόσιων κτιρίων που επλήγησαν από την πλημμύρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ