Τέμπη: Άπραγοι αποχώρησαν από τη Λάρισα οι Ιταλοί πραγματογνώμονες

399

Άπραγοι αποχώρησαν από τη Λάρισα οι 4 Ιταλοί πραγματογνώμονες της εταιρείας που προμήθευσε το καταγραφικό μηχάνημα στην φονική αμαξοστοιχία που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας στα Τέμπη.

Δυστυχώς, στη διαδικασία που συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι δικαστικοί εμπειρογνώμονες, και οι εμπειρογνώμονες των συγγενών των θυμάτων, οι Ιταλοί πραγματογνώμονες της εταιρείας έκαναν τρεις προσπάθειες με το λογισμικό, αλλά δεν κατάφεραν να «διαβάσουν» τον καταγραφέα.

Αποφασίστηκε λοιπόν, να πάει στην Αθήνα και να διαβαστεί από ειδικό μηχάνημα, αν κι εφόσον καταστεί δυνατόν. Εξάλλου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην δούλευε το καταγραφικό και γι’ αυτό να μην υπάρχουν δεδομένα.

Κατά τον εφέτη ανακριτή χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία θα συμπέσει και με την κατάθεση του πορίσματος των δικαστικών εμπειρογνωμόνων.

Εξάλλου, σήμερα (30/5) κατέθεσαν οι δύο τελευταίοι μάρτυρες ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή. Πρόκειται για δύο τεχνικούς που έδωσαν λεπτομέρειες για το GSMR (σ.σ.: σύστημα ασύρματων κινητών σιδηροδρομικών επικοινωνιών).

Τέλος, με το κλείσιμο κι αυτού του κύκλου των καταθέσεων, είναι πολύ πιθανόν ο ειδικός εφέτης ανακριτής να ασκήσει και νέες διώξεις σε άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ