Τέμπη: Νέα στοιχεία από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων – «16 επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε»

176

Την επικαιροποιημένη έκθεση που συνέταξαν οι τεχνικοί πραγματογνώμονες, θα καταθέσουν συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ANT1 φέρνει στο φως νέα στοιχεία. Στην έκθεση αναφέρεται ότι δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός – απότοκος του απεγνωσμένου χειρισμού του μηχανοδηγού που ελαχιστοποιεί στο μέτρο του δυνατού τη δύναμη της σύγκρουσης. Αυτό, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, φαίνεται από τη στρέβλωση στις γραμμές ανόδου, εκεί όπου σταμάτησε και η καταγραφή από το καταγραφικό σύστημα, συνέπεια της απότομης πέδησης. 

Από την έκθεση όπως αναφέρει και το enikos.gr, προκύπτει ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, καθώς 5 από αυτούς εντοπίστηκαν σε στάση «πυγμάχου» (στάση ανθρώπου όταν καίγεται ζωντανός), αλλά και η κακή φόρτωση λαμαρινών στα βαγόνια της εμπορικής, οι οποίες μετά την πέδηση επιβάρυναν τις συνέπειες του δυστυχήματος αφού σε πολλά σημεία εμβόλισαν τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τα στοιχεία αυτά, θα τεθούν στη διάθεση του Ανακριτή αύριο, Πέμπτη (16/05).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ