Τέμπη: Στη Βουλή νέα δικογραφία κατά Καραμανλή – Παπαδόπουλου για παράβαση καθήκοντος

113

Στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από ένδικα μέσα που κίνησαν από κοινού γονείς και σύντροφος θύματος κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα και του Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, η μήνυση στρέφεται κατά των σταθμάρχη Λάρισας και «κατά παντός τρίτου αρμοδίου τυχόν υπευθύνου γ.γ. Μεταφορών, προϊσταμένου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος προκύπτει ότι όφειλε από τις περιστάσεις και τον νόμο να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών και να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το σύστημα τηλεδιοίκησης, την ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη καθώς και άλλο πρόσφορο μέσο ή τρόπο το οποίο θα απέτρεπε το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα».

Παράλληλα, σύμφωνα με το documentonews.gr, στρέφεται κατά «παντός αρμοδίου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, την ελλιπή συντήρηση των συρμών και των καθισμάτων των συρμών και κάθε άλλη πράξη προκύψει από την εισαγγελική έρευνα».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν διαβιβαστεί και άλλες δικογραφίες στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη, τόσο κατά του Κώστα Καραμανλή, όσο και κατά των υπεύθυνων υπουργών για το μπάζωμα. Ωστόσο η κυρία δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Η δικογραφία που είχε πάει στη Βουλή τέλη Φεβρουαρίου με αίτημα της εξεταστικής και όχι με εφαρμογή του άρθρου 86, ήταν «λειψή» καθώς δεν περιελάμβανε καταθέσεις κατηγορουμένων και υπόπτων.

Πηγή: avgi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ