Τέμπη: Θα ερευνηθεί νέος χώρος με χώμα από το δυστύχημα

283

ια συγκλονιστική κατάθεση έλαβαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι αρμόδιες αρχές από πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση των Τεμπών, ο οποίος αποκάλυψε πως υπάρχει και δεύτερος χώρος με χώματα από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Πρόκειται για ιδιωτικό χώρο στον οποίο μεταφέρθηκαν εκατοντάδες κυβικά χώμα τα οποία μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία που δόθηκε στις αρχές, επικαλύφθηκαν με αργιλώδες υλικό, δηλαδή ποταμίσια άμμο.

Η κατάθεση που δόθηκε από τον άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να μετέφερε το υλικό, ήταν αποκαλυπτική, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των δικηγόρων των θυμάτων.

300 κυβικά χώμα σε ιδιωτικό οικόπεδο, καλυμμένα με άμμο

Μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Anubis Coldcase K9 Team», η ομάδα από την Πεντέλη που είχε αναλάβει την πρώτη διερεύνηση με ειδικά πτωματόσκυλα στη θέση «Κουλούρι», θα μεταβεί εκ νέου στον νέο χώρο όπου υπάρχουν περίπου 300 κυβικά χώματος.

Εικόνα από τα βαγόνια της τραγωδίας των Τεμπών που ερευνήθηκαν από την «Anubis Coldcase K9 Team»
Πρόκειται για χώμα που είχε απομακρυνθεί μεταξύ 2ης και 3ης ημέρας, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. Η «Anubis Coldcase K9 Team» δέχθηκε εντολή από τις ανακριτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο και στην δεύτερη, κρυφή μέχρι πρότινος, τοποθεσία.

Το γεγονός μάλιστα ότι το μεταφερθέν χώμα επικαλύφθηκε με αργιλώδες υλικό, το οποίο είναι το μοναδικό υλικό που δημιουργεί προβλήματα στην όσφρηση των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, εγείρει ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο athensvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ