Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα – Δόθηκαν οι στολές σε αθλήτριες και αθλητές

206

Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ.Θανάσης Μαμάκος 

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων. Στην λαμπαδηδρομία που θα προηγηθεί της τελετής, αλλά και μετά, στην αναχώρηση της φλόγας από την πόλη, θα συμμετέχουν, ως λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένες Λαρισαίες αθλήτριες και Λαρισαίοι αθλητές, καθώς και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Χθες το απόγευμα, σε μια πολύ όμορφη συνάντηση, στον Μύλο του Παππά, ο κ.Μαμάκος υποδέχθηκε τους μικρούς συνοδούς που θα συντροφεύουν τους λαμπαδηδρόμους στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας προς και από το Αρχαίο Θέατρο, αλλά και τους συνοδοιπόρους του λαμπαδηδρόμους, στους οποίους και παρέδωσε τις στολές.

Στη λαμπαδηδρομία θα μετέχουν, ως λαμπαδηδρόμοι, οι κ.κ. Θεοπίστη Γεωργιάδου, Νικολέτα Βαϊοπούλου, Φαίδρα Καλτέκη, Αναστάσιος Κουρδής (αθλητής και δημοτικός σύμβουλος), Ιωάννης Βαλαώρας και Αθανάσιος Μαμάκος (Δήμαρχος Λαρισαίων). Στη συνάντηση στον Μύλο του Παππά το «παρών» έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ.Φώτης Τζατζάκης, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων «ΌΛΟΝ» ΑΕ, Χαράλαμπος Γιοντζής, γονείς των αθλητών, καθώς και των μικρών συνοδών.

Να σημειωθεί ότι η τελετή υποδοχής στη Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Λαμπαδηδρομία & Τελετή υποδοχής

Η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 9 το πρωί, με τον πρώτο λαμπαδηδρόμο να παίρνει θέση στις 8.48, στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος του ξενοδοχείου “Διόνυσος”). Στη συνέχεια, η φλόγα θα κατευθυνθεί προς την οδό Κύπρου και μέσα από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, θα φτάσει στο Αρχαίο Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής. Με το πέρας της τελετής, η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Φιλελλήνων-Κύπρου (Λέσχη Αξιωματικών), στη συνέχεια μέσω της οδού Παναγούλη θα καταλήξει και πάλι στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος των οδών Υψηλάντου-Ηπείρου), από όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό της.

Το διάγραμμα της διαδρομής και τα σημεία παράδοσης-παραλαβής από τους λαμπαδηδρόμους:

Αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, θα έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την ασφάλεια των πολιτών, στο κέντρο της Λάρισας. Οι θέσεις στο Α’ Αρχαίο Θέατρο έχουν καλυφθεί ήδη από το πρωί της περασμένης Δευτέρας και δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν έχουν μαζί τους το αποδεικτικό (τα αποδεικτικά, για την περίπτωση ανηλίκων τέκνων), από την αίτηση που υπέβαλαν στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Τονίζεται ότι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή: η προσέλευση του κοινού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο θα ξεκινήσει περίπου στις 7.45 π.μ., ενώ η πόρτα εισόδου θα κλείσει στις 8.30 π.μ., προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή υποδοχής. Για τους πολίτες ΑμεΑ, έχει προβλεφθεί ειδική είσοδος, από την οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ (Φρούριο). Υπενθυμίζεται ότι για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των εννέα (9 ετών), ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχαίο Θέατρο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να φορούν υποδήματα με τακούνι.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, τη λαμπαδηδρομία, σε κάποιο από τα σημεία παράδοσης-παραλαβής, της προαναφερθείσας διαδρομής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ