Θανάσης Μαμάκος: «Ξεχειλίζει» η οργή στον Άγιο Κωνσταντίνο (φωτό)

367

Τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και καθημερινότητας επικρατούν σε γειτονιές της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου, όπως καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αποτελεί το …«έλος» που έχει δημιουργηθεί σε κοινόχρηστο χώρο-αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Κ.Κερκύρα, από στάσιμα νερά της βροχής, που ταλαιπωρεί με κουνούπια, σφήκες και σκόνη όσους μένουν στα πέριξ οικοδομικά τετράγωνα.
Το σοβαρότατο πρόβλημα κατέδειξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής στον κ.Μαμάκο και τους υποψηφίους συμβούλους που επισκέφθηκαν τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τη δημοτική αρχή, εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν έχει απολύτως τίποτα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι γεμάτοι κάδοι απορριμμάτων, αλλά και τα σκουπίδια και παρατημένα αντικείμενα γύρω-γύρω.
«Οι εικόνες αυτές αποτελούν ευθεία προσβολή στη νοημοσύνη των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και όλων των πολιτών της Λάρισας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς μια απερχόμενη δημοτική αρχή δηλώνει “περηφάνια” για την πόλη, με αυτές τις καταστάσεις. Καταστάσεις τις οποίες, δυστυχώς, δεν συναντήσαμε μόνον στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά σε πολλές γειτονιές σε όλες τις συνοικίες», υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος.
Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του συνδυασμού «Η Λάρισα που μας αξίζει!», με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Διβάνη, Χρήστο Αγγελούλη, Χρήστο Αγορίτσα, Γρηγόρη Γρηγοριάδη, Δημήτρη Κατσιαφλάκα, Μανώλη Γαραζανάκη και τον υποψήφιο σύμβουλο 3ης Κοινότητας, Κωνσταντίνο Τσιοτινό, επισκέφθηκαν τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου (21/06), όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με επαγγελματίες, καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους.
«Η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της δύο θητείες για να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις συνοικίες της πόλης -ακόμη και τα χρονίζοντα. Αντίθετα, επέλεξε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Επέλεξε -προφανώς- να συστήσει και στους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου …υπομονή (!), όπως και για τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι φιέστες και οι γιορτές σε προσεκτικά επιλεγμένους χώρους. Πολιτισμός είναι πάνω απ’ όλα μια αξιοβίωτη πόλη, πολιτισμός είναι μια δημοτική αρχή που σέβεται τους δημότες της, όπου κι αν μένουν. Είναι ώρα να αφήσουμε τις εικόνες αυτές στο παρελθόν, είναι η ώρα να πάμε τον τόπο μας μπροστά, να έχουμε τη Λάρισα που πραγματικά μας αξίζει, σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Μπορούμε», καταλήγει ο κ.Μαμάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ