«Μάρθα & Νίκι» στο θερινό κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο

370

Kάθε Σάββατο από τις 16 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, θα προβάλει με είσοδο ελεύθερη, βραβευμένα ντοκιμαντέρ από το Cinedoc.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 22:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μάρθα & Νίκι», (Martha & Niki) παραγωγής Σουηδίας 2016.
Η Μάρθα Ναμπουάιρ και η Νίκι Τσάπος έχουν υπάρξει –και συνεχίζουν να αποτελούν– έμπνευση για πολλούς χορευτές σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για δύο γυναίκες αφρικανικής καταγωγής, με διαφορετικό υπόβαθρο, κοινό τόπο διαμονής, τη Σουηδία, αλλά πάνω από όλα μία κοινή αγάπη, η οποία ένωσε τους δρόμους τους: το χορό.
To 2010, έλαβαν μέρος στον περίφημο Διεθνή Διαγωνισμό Street Dance, Juste Debout, στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο χιπ χοπ.


Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει δύο επιτυχημένες χορεύτριες χιπ χοπ και ταυτόχρονα δύο νεαρά κορίτσια αντιμέτωπα με πολύ διαφορετικά ερωτήματα ζωής. Ποιες είναι οι ρίζες μας; Ποια στοιχεία της πολιτιστικής μας ταυτότητας φέρουμε από τον τόπο καταγωγής μας; Μπορεί η πολιτιστική κληρονομιά να μείνει ζωντανή και πώς; Θα καταφέρουν τα κορίτσια να διατηρήσουν τη φιλία τους παρά τις δυσκολίες;
Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε πολλές χώρες και έχει υπάρξει υποψήφιο για επίσης μεγάλο αριθμό βραβείων σε διάφορα φεστιβάλ. Μεγάλη στιγμή, αποτέλεσε η βράβευσή του στις κατηγορίες «Best Documentary» και «Best Editing» στα Guldbagge Awards στη Σουηδία το 2017.
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Σουηδίας 2016.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Tora Mårtens.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Erik Vallsten, Niklas Nyberg, Senay Berhe, Tora Mårtens.
Μοντάζ: Therese Elfström.
Καλλιτεχνικός σύμβουλος:Kalle Boman.
Παραγωγή: Tora Mårtens (Neo Publishing AB).
Συμπαραγωγή: Emelie Persson, K special at Swedish Television.
Διάρκεια: 95΄
Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here