Θεσσαλία: Δυο νέα προγράμματα για την απώλεια αγροτικού εισοδήματος

409

Δυο νέα προγράμματα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας σε εκπροσώπους των αγροτών από τις περιοχές γύρω από την Κάρλα, κατά τη διάρκεια τρίωρης συνάντησης την Τρίτη, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως το ένα πρόγραμμα αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος για όσο καιρό απαιτηθεί, καθώς 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων παραμένουν καλυμμένα με νερό.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευθεί, γι’ αυτό και σε ελάχιστο χρόνο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και αυτό το πρόγραμμα, όπως επίσης και ένα πρόγραμμα γι’ αυτούς που τα χωράφια τους δεν είναι πλημμυρισμένα, αλλά δεν μπορούν να παράξουν», είπε ο κ. Αυγενάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Θεσσαλία: Δυο νέα προγράμματα για την απώλεια αγροτικού εισοδήματος-1
INTIME News

Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά αγρότες που τα χωράφια τους είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια, καθώς έχουν επικαθίσει σε αυτά φερτά υλικά και λάσπη.

Μάλιστα, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Επενδύσαμε στη συνέπεια και στην αξιοπιστία»

Οπως ανέφερε ο υπουργός, η εντολή του πρωθυπουργού είναι «να γίνουν τα πάντα» για τη στήριξη των πληγέντων αγροτών της Θεσσαλίας. «Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής επενδύσαμε στη συνέπεια και στην αξιοπιστία», τόνισε ο ΥπΑΑΤ, σημειώνοντας ότι τα προγράμματα θα ανακοινωθούν όταν είναι ολοκληρωμένα και έχουν λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από την Ε.Ε.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες αναγνώρισαν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπήρξε συνεπές στις μέχρι τώρα εξαγγελίες του, ενώ έθεσαν σειρά επί μέρους προβλημάτων, τα οποία δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου.

Τεχνική Υπηρεσία Παλαμά: Επιτακτική η μετεγκατάσταση των κατοίκων της Μεταμόρφωσης
Σημειώνεται πως στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία των βουλευτών Θεσσαλίας της Ν.Δ., Χρ. Κέλλα, Χρ. Καπετάνου και Μάξιμου Χαρακόπουλου, μετείχε και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.
Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ