Θρήνος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αυτοί είναι οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα στον Όλυμπο

251

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ανάβαση τριών ορειβατών στον Όλυμπο αφού τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα. Οι δύο νεκροί ορειβάτες είναι Λαρισαίοι γιατροί. Πρόκειται για τον 49χρονο αναισθησιολόγο Θοδωρή Χατζόπουλο και τον 46χρονο παθολόγο Τηλέμαχο Ζαφειρίδη. Και οι δύο εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilarissa.gr οι δύο γιατροί ήταν φίλοι και πήγαιναν πολύ συχνά στον Όλυμπο για ορειβασία.

Η ομάδα των ορειβατών αποτελούνταν από τρία άτομα. Ο τρίτος ήταν εκείνος που είδε τους δύο φίλους του να χάνονται από τη χιονοστιβάδα και ειδοποίησε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».