Τι λέει ο Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με αυτισμό Λάρισας σχετικά με την υπόθεση συμπεριφοράς γυμναστή με Σύνδρομο Άσπεργκερ

220

Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και συζητήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση συμπεριφοράς γυμναστή με Σύνδρομο Άσπεργκερ και τον συσχετισμό των πράξεων του με το Σύνδρομο Άσπεργκερ, νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινίσουμε το γεγονός ότι τα άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ είναι κατάλληλα προς εργασία. Τα άτομα με Σύνδρομο Άσπεργκερ (μία ήπια μορφή αυτισμού) λαμβάνουν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές πιστοποίηση και βαθμό αναπηρίας. Όπως ισχύει για κάθε πολίτη που διορίζεται στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί προϋπόθεση και πιστοποιείται (;) η δυνατότητα των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, που πρόκειται να καταληφθεί, με γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου. Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία που διορίζονται με γενικές ή ειδικές διατάξεις, η υγεία και η φυσική καταλληλότητα πιστοποιούνται και από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.
Ως εκ τούτου κάθε διασύνδεση εξατομικευμένων ποινικών συμπεριφορών με το Σύνδρομο Άσπεργκερ συντελεί στην διάκριση, απομόνωση, άνιση μεταχείριση και παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων με Σύνδρομο Άσπεργκερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ