Ποιοι ήταν οι δύο γιατροί που εργάζονταν στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου, στη 1η γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό – «Ο κόσμος να απέχει από τα βουνά όταν έχει πολύ χιόνι γιατί είναι απίστευτα επικίνδυνο» λέει στο protothema.gr οδηγός βουνού στον Όλυμπο
Στο βουνό μαθαίνεις να προσδοκάς το απροσδόκητο. Στο βουνό ψέματα δεν χωράνε. Διδάσκεσαι προσοχή, αυτοκυριαρχία και σου ζητείται μετριοφροσύνη στο όνομα της φύσης. Σε αυτές τις φράσεις συμπυκνώνεται η φιλοσοφία των περισσότερων ορειβατών, που τολμούν την κατάκτηση μιας κορυφής ή την απόλαυση μιας κατάβασης στις χιονισμένες βουνοκορφές. Για μια τέτοια κατάβαση ξεκίνησαν χθες, στο ρεπό τους, οι δύο γιατροί της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Τηλέμαχος Ζαφειρίδης και Θεόδωρος Χατζόπουλος, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν τους πλάκωσε, μαζί με ακόμη έναν συνοδοιπόρο τους, χιονοστιβάδα στον Όλυμπο.

Η κατάθεση που θα δώσει ο επιζών ορειβάτης-σκιέρ θα ρίξει φως στο πως έγινε το τραγικό περιστατικό το οποίο βύθισε στο πένθος το θεσσαλικό κάμπο της Λάρισας, από τον αδόκητο θάνατο των δύο εξαιρετικών γιατρών, οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον κορωνοϊό. Όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει μαζί και με άλλες ομάδες των τριών ατόμων για σκι στον Όλυμπο. Στην περιοχή Ξερολάκκι, στην κόψη του Ναούμ, όπως λέγεται και που οι γνωρίζοντες την περιοχή την χαρακτηρίζουν παγίδα θανάτου όταν το χιόνι που έχει πέσει είναι αρκετό σε ποσότητα, «ξεκόλλησαν» οι χιονισμένες πλαγιές με αποτέλεσμα το κύμα χιονιού να καταπλακώσει τους τρεις φίλους. Ο ένας κατάφερε να βγει από το χιόνι, οι δυο γιατροί όμως δεν τα κατάφεραν.

Μιλώντας στο protothema.gr ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής καταφυγίου και οδηγός βουνού στον Όλυμπο, εξήγησε ότι όταν τα βουνά είναι φορτωμένα με χιόνι καλό είναι ο κόσμος να απέχει από τις δραστηριότητες. «Ενημερώθηκα για το τραγικό συμβάν, γιατί δεν είμαι στον Όλυμπο. Είμαι στο Μπάνσκο, στη Βουλγαρία, όπου προχθές στο χιονοδρομικό σκοτώθηκε ένα παιδάκι όταν χιονοστιβάδα το έριξε σε κάτι δέντρα. Θέλει μεγάλη προσοχή αυτές τις ημέρες, γιατί «φόρτωσαν» τα βουνά με χιόνι. Εκεί, στον Όλυμπο, η εκτίμησή μου για το τραγικό περιστατικό είναι ότι εκεί που υπάρχει ένα ορειβατικό πέρασμα για σκι, που το λέμε λούκι του Ξερολακίου, θα φόρτωσε πολύ χιόνι. Και ξεκόλλησαν οι πλαγιές που καταλήγουν στο λούκι και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Πρέπει ο κόσμος να απέχει από τα βουνά όταν έχει πάρα πολύ χιόνι γιατί είναι απίστευτα επικίνδυνο».


Το πάθος και των δυο γιατρών για το σκι ήταν μεγάλο και το απολάμβαναν εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε ο κ. Κομνός ήταν μετά από εφημερία και είχαν ρεπό. «Η άδειά τους ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρια παιδιά και ο Θοδωρής ένα παιδάκι όλους ανήλικα». Ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης ήταν παθολόγος εντατικολόγος και ο Θεόδωρος Χατζόπουλος αναισθησιολόγος.