Τράπεζα Πειραιώς: Λουκέτο στο κατάστημα της Φιλιππούπολης στη Λάρισα – 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σήμερα Δευτέρα

667

Λουκέτο μπαίνει στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη συνοικία Φιλιππούπολη, της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον Β’ γραμματέα του αντιπροσωπευτικού Σωματείου Εργαζομένων κ. Μιχάλη Ωρολογά, και όσα δηλώνει στην “Εφημερίδα Ελευθερία”, η “τράπεζα, με την εθελούσια έξοδο, βάζει στο κάδρο 785 εργαζόμενους από τα 385 καταστήματά της σε όλη τη χώρα, ενώ το κλείσιμο του καταστήματος στη Λάρισα, είναι η κορυφή του παγόβουνου”.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
ΤΑ «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ
ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Η Διοίκηση της Τράπεζας, προχωρά για άλλη μια χρονιά και χωρίς ενσυναίσθηση των σχεδιασμών της, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την εξυπηρέτηση της πελατείας, στην υλοποίηση του Βusiness Plan 2022-2025.

Η λογική συρρίκνωσης, που συνεχίζει να αποτελεί κεντρική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς, οδήγησε μέχρι σήμερα σε δραστικές μειώσεις καταστημάτων δικτύου και σε μειώσεις προσωπικού μέσα από αλλεπάλληλες εθελούσιες εξόδους.

Αποτέλεσμα;

Από τη μια, σοβαρά προβλήματα πρόσβασης και ομαλής εξυπηρέτησης σημαντικών κομματιών της πελατείας και των τοπικών κοινωνιών.

Από την άλλη, εντατικοποίηση της εργασίας, μετά τη συστηματική συρρίκνωση και απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο και καταξιωμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η ίδια λογική συρρίκνωσης επανήλθε, ενδεδυμένη αυτή τη φορά, με το «λούστρο» του ψηφιακού μετασχηματισμού, της αυτοματοποίησης, του εκσυγχρονισμού και της «απογείωσης» της εμπειρίας του πελάτη, μέσα από τη δημιουργία των «καταστημάτων του μέλλοντος» με πρώτο σταθμό τους εργαζόμενους κυρίως της Περιφέρειας. Και έπεται σταδιακή…συνέχεια, με στόχευση και σε κεντρικές υπηρεσίες το 2024 και σε καταστήματα του κέντρου ή και των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Πίσω από τους «φιλόδοξους σχεδιασμούς» της, βρίσκεται αφενός η εμμονική βούληση της Τράπεζας για μείωση του κόστους που περνά μέσα από την απαξίωση των εργαζόμενων που κατέχουν συγκεκριμένους «υπό κατάργηση», εξαιτίας της αυτοματοποίησης, εργασιακούς ρόλους, σε μια περίοδο εκθετικής ανάπτυξης της κερδοφορίας, που ξεπερνά μάλιστα κάθε προσδοκία καθώς μόλις φέτος έχει ολοκληρώσει τους οικονομικούς της στόχους που είχαν τεθεί πέρυσι για το 2025!
Τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη 2023, όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
• Γιατί στην εργασία μας δεν είμαστε κάποιοι «ρόλοι» τους οποίους η Διοίκηση θα καταργεί με βάση τα πλάνα της.
• Γιατί η Διοίκηση οφείλει να εφαρμόσει ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, τις Συλλογικές μας Συμβάσεις (Κλαδικές και Επιχειρησιακές) που προβλέπουν την προστασία της απασχόλησης και την αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού, ενόψει των τεχνολογικών αλλαγών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΡΟΛΟΙ», ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!
ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ!
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ