Ξεκινά στο Δήμο Κιλελέρ το πρόγραμμα διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

427

Από την αντιδημαρχίαΠεριβάλλοντοςτου Δήμου Κιλελέρ ανακοινώνεται στους παραγωγούς – χρήστες φυτοφαρμάκων ότι στα πλαίσια του προγράμματος ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που εφαρμόζει ο Δήμος θα πραγματοποιηθεί συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες ως εξής:
Πέμπτη 7-5-20
08:30 Μελία συνεταιρισμός
09:30 Γλαύκη γεφυροπλάστιγγα
10:30 Πλατύκαμποςδημαρχείο
11:30 Γαλήνη συνεταιρισμός
12:00 Ομορφοχώρι
13:00 Χάλκη συνεταιρισμός -αποθήκες
Παρασκευή 8-5-20
08:30 Άγιοι Ανάργυροι αποθήκες στην είσοδο από Νίκαια
09:30 Ζάππειο αποθήκες συνεταιρισμού
10:30 Νίκαια γεφυροπλάστιγγα Αγροτικού Συνεταιρισμού
11:30 Δοξαρά κοινότητα
12:00 ΜικρόΒουνό πλατεία
12:30 Βούβαινα πλατεία
13:00 Μαυροβούνι πλατεία
Σάββατο 16-5-20
08:30 Μ. Μοναστήρικοινότητα
09:30 Αρμένιο ιατρείο
10:30 Νίκη αποθήκες
11:30 Κιλελέρ δημαρχείο
12:30 Καλαμάκιπλατεία
13:00 Μέλισσα γραφείο κοινότητας
Σε δήλωση της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδηανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκωνέχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά την διαχείριση των συσκευασιών τους. Πρακτικά, το φαινόμενο είναι έντονο στους Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις όπως και ο δικός μας. Συνήθως οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Βασικός στόχος για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών είναι η διαλογή και συλλογή τους από τον ίδιο το χρήστη έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα. Οι αγρότες της περιοχής μας γνωρίζουν ότι η φύση είναι αξία.χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ζωή, δημιουργία, εξέλιξη και μέλλον. Η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση είναι και αναγκαία και αναπόφευκτη. Περιορίζονται όμως ή εκλείπουν οι ζημιογόνες επιδράσεις όταν εφαρμοστούν νέοι τρόποι διαχείρισης της επιστημονικής και τεχνολογικής δύναμης, όταν οι αγρότες ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα οικολογικής διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών συσκευασιών. Ο Δήμος Κιλελέρ καταδεικνύοντας με σαφήνεια τις οικολογικές του ευαισθησίες συμμετέχει στο πρόγραμμα συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Καλούμε τους αγρότες να επιδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποδεικνύοντας έτσι ότι η αποφυγή της ρύπανσης της φύσης είναι πρωτίστως θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών».
Στη συλλογή των κενών συσκευασιών οι αγρότες και οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τους αντιδημάρχους ΔΕ Αρμενίου Κιλελέρ Γιάννη Μπακαλόπουλο, Νίκαιας – ΚραννώναΑχιλλέα Χατζούλη και Πλατυκάμπου Χρήστο Χατζούλη. Αγρότες των οποίων τα χωρία δεν αναγράφονται στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να παραδίδουν τις κενές πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων στο πλησιέστερο για αυτούς σημείο συλλογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ