ΜέΡΑ25: Η στάση της κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων είναι ξεδιάντροπη

7

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΜέΡΑ25 κατηγορώντας της για «ξεδιάντροπη» στάση έναντι του κόσμου της εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat η ανεργία ήταν στα ύψη και τον μήνα Μάιο, ιδιαίτερα στους νέους. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατέψει τον κόσμο της εργασίας, δια μέσω του βουλευτή της κ. Κυρανάκη επιρρίπτει ξεδιάντροπα τις ευθύνες στους ίδιους τους ανέργους».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «το δόγμα της ατομικής ευθύνης φαίνεται πως υιοθετείται πλέον και πέραν της πανδημίας, δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν οι πολίτες θα είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με την κυβέρνηση και για το 5ο μνημόνιο».

Ταυτόχρονα, επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για αντεργατική πολιτική, διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας ότι είναι εξοργιστική η ιδέα για 3ωρες απλήρωτες καθημερινές υπερωρίες. Ειδικότερα, ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα για 3ώρες ημερήσιες υπερωρίες χωρίς επιπλέον αμοιβή των εργαζόμενων που δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία και τίθενται σε προληπτική καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται ουσιαστικά, υπογραμμίζει ο κ. Κριθαρίδης, «για μία ακόμα αντεργατική ρύθμιση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας που ανοίγει ένα ακόμα τεράστιο παράθυρο για εργοδοτική αυθαιρεσία» Σημειώνει επίσης ότι «μετά την εσαεί αναστολή των συμβάσεων εργασίας και την πλήρη αβεβαιότητα του “sure” -που μόνο “sure” δεν είναι για τους εργαζόμενους-, με μία επιθεώρηση εργασίας παντελώς απούσα και ένα υπουργείο Εργασίας να δουλεύει νυχθημερόν για την αποψίλωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την τρόικα, η ιδέα για 3ωρες απλήρωτες καθημερινές υπερωρίες για να αναπληρωθεί ο χρόνος που απέχεις από την εργασία κατ΄ εντολή της πολιτείας, είναι πραγματικά εξοργιστική».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here