ΜέΡΑ25: Ο Γιάννης Βαρουφάκης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το νέο καταστατικό

331

Tο αναθεωρημένο καταστατικό του ΜέΡΑ25 κατατέθηκε σήμερα στον ‘Αρειο Πάγο από τον πρόεδρο της Κ.Ο. και Γραμματέα του κόμματος Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος συνοδευόταν από την βουλευτή Μαρία Απατζίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25.

«Καταθέσαμε σήμερα στον Άρειο Πάγο το αναθεωρημένο καταστατικό του ΜέΡΑ25 που σπάει τις παραδόσεις των συγκεντρωτικών κομμάτων που συνωστίζονται από φιλόδοξους πολιτικάντηδες που είναι αποκομμένοι από την κοινωνία, την Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε ο Γ. Βαρυφάκης.

Και πρόσθεσε:

«Γράφτηκε από τα μέλη μας και ψηφίσθηκε από το πανευρωπαϊκό μας κίνημα του Diem25 όπως φυσικά και από τα μέλη μας στην Ελλάδα. Με το καταστατικό μας καθιερώνονται δυο πολύ βασικές αρχές, που δεν έχουν ξαναϋπάρξει στην Ελλάδα. Η πρώτη καθιερώνει την αρχή της κλήρωσης σε ποσοστό 40% σε κάθε όργανο που παίρνει αποφάσεις και με τον τρόπο αυτό σπάνε οι εσωκομματικοί μηχανισμοί πριν καν δημιουργηθούν και η δεύτερη καθιερώνει την ανακλητότητα στα όργανα ή τα πρόσωπα ανά πάσα στιγμή με το 50% συν ένα. Ακόμη και τον Γραμματέα του κόμματος» τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας που συμμετείχαν στην διαδικασία κατάρτισης του καταστατικού μας και κυρίως τα 1.500 νέα μέλη μας που γράφτηκαν το τελευταίο 4μηνο παρά την καραντίνα και να υπενθυμίσω σε όλους ότι όσο εμείς πέφτουμε “μέσα” σε όσα λέμε, τόσο για την ύφεση ή το 5ο μνημόνιο που θα μας φέρει η σημερινή κυβέρνηση, όσο αποκαλύπτουμε τις παράνομες μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που σχεδίαζε από τον Απρίλιο του 2015 να κλείσει τις τράπεζες μας ή προτείνουμε εφικτές λύσεις για την προστασία των πολιτών από την οικονομική κρίση με την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ξεσκεπάζοντας την παρασιτική ολιγαρχία, τα μέλη μας θα πρέπει να γνωρίζουν και να περιμένουν ότι θα μας λοιδορούν τα συστημικά μέσα της ολιγαρχίας» υπογράμμισε.

Και κατέληξε: «Όμως αυτό το μίσος τους απέναντι στο κόμμα μας θα πρέπει να το φέρουμε ως μετάλλιο τιμής στο πέτο μας, στη μάχη για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα»

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ